Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Peste 3.000 de copii sunt conectați la tehnologie prin campania Narada

Aproape 20 000 de oameni din business, din 10 companii, se implică activ pentru a susține educația și să conecteze 10 000 de copii, în cadrul școlii online.  
 aboneaza-te
deplasare Narada

Narada a mobilizat timp de două săptămâni angajați din zece companii multinaționale și antreprenoriale, pentru a conecta la educație via tehnologie 10 000 de copii din comunitățile defavorizate, care funcționează în scenariul roșu sau galben. Printre aceste companii se regăsesc L’Oreal, Ipso, Cora, Bolt, Softbinator, Servier Pharma și Qualitance.

Ne confruntăm cu un început de an școlar fără precedent în România. Incertitudinea și starea de neliniște printre părinți, elevi și profesori sunt extrem de mari. Nu e greu să ne dăm seama cum se amplifică lucrurile pentru copiii și profesorii noștri din mediile sărace din România“, spune Andra Munteanu, co-fondator Narada, într-un comunicat de presă emis astăzi, 6 octombrie.

Inițiativa „Conectarea la școală, singura șansă reală”, susținută de Fundația Romanian Business Leaders și Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), face parte din inițiativa organizației Narada de a facilita digitalizarea procesului educațional pentru 10.000 de copii din comunități vulnerabile, în care școala continuă în format hybrid sau exclusiv digital în contextul pandemiei.

Sunt nouă sute de mii de elevi care pur și simplu nu au cu ce să facă școală online, nu au internet, nu au telefon, tabletă. Imaginați-vă 16 stadioane de mărimea Stadionului Național Lia Manoliu pline ochi cu copii. Atâția sunt. Companiile și angajații lor care s-au implicat alături de noi sunt oameni de acțiune, cu viziune și simț civic, care înțeleg urgența situației și impactul posibil al neșcolarizării sau al educației făcute la nivel minim asupra noastră, a tuturor, ca cetățeni și ca țară”, adaugă Andra Munteanu.

În urma campaniilor de crowdfunding, în care anagajtii s-au implicat, s-au strâns resurse pentru 3395 elevi.

Pentru finalul acestui an, Narada își propune facilitarea accesului la tehnologie hardware și software, pe cinci piloni: conectivitate (device-uri și internet pentru elevi și profesori), software pentru școli (ex. catalog electronic), tehnologie pentru crearea de săli de clasă de secol 21, software dedicat materiilor STEM și formare dedicată profesorilor pentru educația digitală, se mai arată în comunicat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii