Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Peste 27.000 de români au vizitat “The Human Body” la Muzeul Antipa

afis.jpg
Peste 27.000 de vizitatori în doar prima lună! Organizatorii expoziţiei itinerante "The Human Body", una dintre cele mai mari din lume, şi conducerea Muzeului Antipa se pot lăuda cu o afluenţă deosebită de public, în ciuda preţului ridicat al biletelor de intrare. Şi asta în ciuda faptului că au existat proteste faţă de organizarea evenimentului la Bucureşti, inclusiv o luare de poziţie a ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, pe aceeaşi temă.

Academicianul Dumitru Murariu, directorul general al Muzeului Antipa, spune că cea mai mare cifră de vizitatori se înregistrează în zilele de sâmbătă şi duminică, câte 2000 de persoane în medie. Pentru zilele săptămânii, cu excepţia celei de luni, când muzeul este închis, cifra scade la o medie de 700 – 800 de persoane, zilele de vineri ridicând numărul.

Una peste alta, reţeta financiară este una de succes. În condiţiile în care preţul biletelor de acces la "The Human Body" variază între 32 şi 60 de lei, în funcţie de categoria de vârstă sau de varianta vizitării în grup a expoziţiei, un simplu calcul al mediei aritmetice ne indică că suma obţinută din vânzările de bilete depăşeşte deja un miliard de lei, adică peste 250.000 de euro.

Cea mai mare parte a acestei sume, 74%, va intra în contul proprietarului expoziţiei, G Force Exhibition, în timp ce doar 6% în conturile Muzeului Antipa. Restul de 20% revin companiei româneşti ce a intermediat aducerea expoziţiei la Bucureşti. 

Dumitru Murariu spune că instituţia pe care o conduce nu a putut niciun moment să-şi asume plata transportului exponantelor sau a asigurării acestora pe durata şederii la Bucureşti, iar toate acestea s-au reflectat în procentul final al încasărilor din vânzările de bilete.

Partea română asigură paza exponatelor, atât cu ajutorul unui sofisticat sistem video, dar şi cu ajutorul unui număr ridicat de studenţi la medicină, care lucrează însă voluntar, pe durata zilei. 

Expoziţia, deschisă la 22 martie, va rămâne deschisă până la 30 iunie. Ea a stabilit deja recordul de afluenţă de public pentru Muzeul Antipa, stabilit anterior, în mai 2012, la peste 21.500 de vizitatori, cu ocazia evenimentului "Noaptea Muzeelor". Anul acesta, pentru acelaşi eveniment, ce va fi celebrat la 18 mai, muzeul va putea fi vizitat gratuit, nu însă şi expoziţia "The Human Body", pentru care se vor plăti bilete ca în orice altă zi.

Expoziţia itinerantă "The Human Body" a fost deja vizitată de peste 20 de milioane de oameni în întreaga lume, la Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino sau Viena. La New York costul unui bilet a fost de 35 de dolari americani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii