Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Peste 250 de fermieri, la „Bayer Agro Forum Porumb 2015”

Peste 250 de fermieri au fost prezenţi la conferinţa AgroForum Porum, unde s-au discutat cele mai importante noutăți și soluții din domeniul protecției culturilor de porumb.
bayer forum

Conferinţa a avut ca temă „managementul buruienilor în cultura porumbului, prezent și viitor”, iar compania Bayer CropScience a dorit să-și demonstreze eficacitatea produselor. Compania Bayer CropScience  spune că, astfel, reuşeşte „să înțeleagă complexitatea cerințelor agriculturii moderne și să ofere produse și servicii avansate care să susțină activitatea fermierilor români și a agriculturii în general”.

Mihai Gheorghe, directorul de vânzări Bayer CropScience a subliniat faptul că tema conferinţei este centrată pe cultura porumbului datorită „importanței economice pe care o are aceasta în agricultura românească și mondială”. Din punct de vedere al suprafeţei de cultivare, România este a doua ţară la nivel european iar producţia anului trecut ne-a plasat pe poziţia 12 la nivel mondial.

În România, cele mai vândute produse ale Bayer CropScience în cultura porumbului sunt erbicidele Adengo, Merlin Duo, Merlin Flexx, Buctril Universal, Equip și Laudis.

Totodată, Mihai Gheorghe a anunțat că „în anul 2016, compania va lansa pe piaţa din România soluţia completă Capreno, cu performanţă de-a lungul întregului sezon printr-o singură trecere. Produsul va asigura controlul de lungă durată al buruienilor, prevenind şi apariţia rezistenţei”. Directorul de marketing Gabor Raviczki, ne mai precizează că „țara noastră se află pe locul 10 în topul mondial din punct de vedere al suprafețelor cultivate și ne-am situat între 2,4-2,8 milioane de hectare cu variații relativ scăzute.”   Anul 2012 a avut o producție foarte scăzut,  mediile producțiilor la nivel de țară fiind de  3,2 mediu pe hectar,  dar între timp anul trecut am avut între 4,4-4,5 mediu pe hectare.

De asemenea, Gabor Raviczki  mai spune că „așteptările noastre cu privire la anul 2015, din punct de vedere al producției, este ca suprafața să crească față de anul 2014 cu circa 100-150 mii de hectare și să ne situăm în zona la 2,7 milioane de hectare, lucru foarte important din punct de vedere al economiei rotației.”

La nivel intern, consumul de porumb se distribuie în proporţie de 70-80% pentru animale, 10-15% pentru industrializare şi 10-15% pentru hrana umană. Între timp la nivel extern țara noastră exportă un procent de 40 % din cantitatea de producție internă.

Bayer CropScience, parte din Bayer AG, este divizia responsabilă pentru agricultură şi a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de 9,494 miliarde de euro, fiind una dintre cele mai mari companii din domeniile semințe, protecția culturilor și controlul dăunătorilor non-agricoli. Bayer CropScience are în prezent, la nivel global,  23.100 de angajați și o prezență în peste 120 de țări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii