FacebookTwitterLinkedIn

Primul buletin de analize confirmă prezența infecției cu virusul PPA, informează platforma Industria Cărnii.ro.

„Ferma are peste 20.000 de capete, care vor fi ucise dupa ce și laboratorul din București confirmă diagnosticul. În acest moment avem confirmare parțială, pe baza analizelor făcute în laboratorul din Arad”, a declarat Marcel Roșu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad

La rândul său, administratorul fermei, Dimitrie Muscă, spune că: „porcii au început să moară cu simptome de pestă, deci e greu de crezut că nu va fi confirmată boala și de laboratorul din București. Am respectat toate normele de protecție, dar se pare că nu am scăpat de această molimă foarte prezentă în județ”.

Potrivit lui Dimitrie Muscă, în ceea ce privește aprovizionarea celor 37 de magazine de desfacere ale companiei cu carne și produse din carne, aceasta este afectată în acest moment.

„Sperăm ca în cel mult o săptămână să reluăm aprovizionarea magazinelor în ritm normal. Toate măsurile de dezinfecție care sunt luate au creat deficiente în aprovizionare. Din fericire, mai avem ferme de porci în județ și chiar un abator nou în localitatea Iratos, deschis la începutul acestui an, astfel că vom putea susține producția și desfacerea”, a spus Dimitrie Muscă.

Epidemia de pestă porcină africană s-a declanșat, în județul Arad, pe 4 august 2020, atunci când infecția a fost confirmată la 268 de porci din gospodării, iar în total au fost uciși preventiv 2.268 porci domestici.