Cautare
, Contributor

Între noi părinții |
|

Peste 2.500 de cazuri de cyberbullying raportate la Telefonul Copilului în şase luni

Telefonul Copilului a înregistrat în primele şase luni ale anului aproape 2.500 de cazuri de abuz, cu 15% mai multe decât anul trecut.
parinti si copii

Cyberbullying, sau hărțuirea online, înregistrează o tendință de creștere alarmantă. Telefonul Copilului a înregistrat în primele şase luni ale anului aproape 2.500 de cazuri de abuz. Se remarcă o creștere cu 15% față de anul trecut.

Printre formele abuzurilor sesizate către autorități se regăsesc: mesajele denigratoare, intimidare prin răspândirea de zvonuri, informaţii false şi bârfe, șantaj privind utilizarea unor imagini cu victimele aflate în situaţii neadecvate“, explică Angela Carp acest fenomen.

Care sunt cauzele?

Aceste lucruri sunt cauzate din lipsa compasiunii şi promovării toleranței şi a diversităţii din partea mediului academic. Cumva la scoală ar trebui să ne bazăm şi pe abilităţile socio-emoţionale pe care le are elevul, nu doar pe capacitatea de a memora un comentariu la română sau de a rezolva o problemă la matematică”, spune Sabina Spătariu, lider Asociaţia Elevilor Constanţa.

Complementar, acest tip de hărțuire poate declanșa efecte pe plan emoțional.

Agresiunea în zona virtuală are unele particularităţi, cum ar fi: insistenţa, se poate face foarte frecvent, subtilitatea şi forma de abuz, care poate fi în scris, prin filmuleţe, prin insinuări, prin diferite mesaje înregistrate pe care copiii le primesc. Copiii şicanati în lumea virtuală simt consecinţele bullying-ului la fel că în viaţa reală. Se simt umiliţi, vulnerabili şi slabi”, a declarat Keren Rosner, psiholog.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii