FacebookTwitterLinkedIn

În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de testare, cadrele medicale vor face triajul epidemiologic al elevilor. Elevilor aflați în izolare, carantină sau care vor avea temperatura corporală de peste 37,3 grade Celsius la triajul epidemiologic de la intrarea în sălile de examen, li se oferă oportunitatea susținerii examenului în data de 29 iunie, notează Radio România Actualități.

Primele rezultate ale probelor vor fi afișate în data de 22 iunie. Repartiția computerizată a elevilor absolvenți de clasa a VIII-a va avea loc în data de 10 iulie, după susținerea celor două etape ale examinării, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

172.000 de elevi vor susține Evaluarea Națională în prima etapă, ce începe în dimineața zilei de 15 iunie. Peste 4.000 de centre de examen au fost dezinfectate și dotate adecvat, iar elevilor cu febră li se va măsura, la un interval de câteva minute, temperatura.

Ministrul Educației a precizat, totodată, că evaluarea lucrărilor se va face în alt județ decât cel în care a avut loc examenul. Secretarul de stat Luminița Barcari a susținut că în evidențele inspectoratelor școlare la nivel național se află 50 de elevi în izolare. Ei vor putea susține probele în etapa specială din 22 iunie.