Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Peste 17 miliarde de euro pentru divizia de ascensoare a Thyssenkrupp AG

Reprezentanții companiei  Thyssenkrupp AG au anunţat că s-a finalizat vânzarea diviziei de ascensoare pentru 17,2 miliarde de euro.
 aboneaza-te
shutterstock_1058019626

“Vânzarea diviziei de ascensoare, care are peste 50.000 de angajaţi, a fost o decizie dificilă, dar indispensabilă, în interesul întregului grup de companii. Câştigurile de miliarde de euro ne vor da posibilitatea să transformăm conglomeratul”, a afirmat directorul general al Thyssenkrupp, Martina Merz, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit directorului general al Thyssenkrupp, banii vor fi folosiţi pentru reducerea datoriei, dezvoltarea altor afaceri şi plata măsurilor de restructurare.

Oficialii Thyssenkrupp au mai precizat că încă nu au accesat linia de creditare de un miliard de euro de la banca de stat KfW, menită să sprijine compania în contextul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19).

În februarie, producătorul german de oţel a acceptat să-şi vândă divizia către un consorţiu condus de firmele de private equity Advent şi Cinven, co-investitor fiind fundaţia germană RAG.

Grupul ThyssenKrupp este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii