Cautare
, Contributor

Tech |
|

Peste 1000 de voluntari s-au înscris la GovITHub, platforma recent lansată de Cioloș

În doar două săptămâni de la lansarea GovITHub, platforma ce promite inovație în administrația publică, Guvernul a primit cereri de înscriere de la peste 1000 de persoane, potrivit unui comunicat de presă.
 aboneaza-te
IT

Astfel, 1070 de tineri dornici să fie parte din acest program au completat chestionarul de admitere, care conținea și întrebări privind soluțiile propuse de cei înscriși, dar și background-ul lor tehnic. De asemenea, 40 de companii din domeniu și-au exprimat interesul de a susține programul și de a deveni partenere ale Cancelariei Prim-Ministrului.

Citește și: GovITHub – platforma ce promite inovație în administrație și unde IT-iștii români primesc burse de 2.000 de euro

GovITHub este proiectul pe care Dacian Cioloș l-a lansat pe 4 august, cu scopul de a reuni specialiști români din domeniul IT care au curaj să ia o pauză de la activitatea lor profesională sau poate de la afacerile lor și care, totodată, sunt dispuși să-și folosească talentul pentru a ajuta administrația. Tot atunci, șeful Guvernului a mai spus că, în cadrul programului GovITHub, vor fi acordate 10 burse a câte 2.000 de euro fiecare, pe lună, timp de șase luni, însă persoanele interesate vor putea lucra și pe bază de voluntariat.

Alegerea proiectelor parte din această platformă, a voluntarilor și a bursierilor va fi realizată de către executiv și cu ajutorul comunității IT. Pentru selecţia proiectelor, se va ține cont în primul rând de impactului pentru cetățeni și a fezabilității propunerilor transmise.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii