Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educaţie |
|

Peste 100 de instituții de învățământ din întreaga lume, prezente la World Education Fair

Târgul educațional, organizat în 18-19 februarie, la București, și 21-23 februarie la Craiova și Constanța, adună atât universități, cât și de licee, școli generale și tabere, preponderent din Europa de Vest.
 aboneaza-te
studenti

La târgul World Education Fair, aflat la cea de-a 26-a ediție, vor participa instituții din Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Grecia, SUA, Elveția, Olanda, Portugalia, Canada, Franța, Danemarca și China.

Studiile din domeniul resurselor umane făcute în ultimii ani au arătat că la mare căutare în România, după limba engleză este limba germană, fie că vorbim de manageri, traducători, profesori, funcționari din sistemul public sau operatori de call center. De aceea este îmbucurătoare prezența Germaniei din acest an, care vine cu o paletă mai largă de instituții de învățământ decât în anii trecuți, unele fiind chiar specializate pe învățarea limbii germane, cum sunt Humboldt Institut sau Goethe Institut, pe care îi vom reprezenta. Acestea oferă cursuri pentru copii începând de la 7 ani, dar și pentru adulți, ambele având reprezentanțe în zeci de țări ale lumii, adresându-se și celor interesați de intensificarea schimbul intercultural”, a precizat Ana Maria Papp, managerul Deptamentului Universități în Străinătate al IntegralEdu.

În rândul copiilor din România, printre cele mai populare destinații la capitolul tabere de grup, care cuprind de la activități recreative, sportive, artistice până la cele de pregătire pentru anumite cursuri, se numără Marea Britanie, Portugalia și Germania, unde pot merge copii începând de la 8 ani până la 18 ani, a menționat Alexandra Piha, managerul EduTabere în Străinătate al IntegralEdu.

Pentru a descoperi domeniile în care pot excela, tinerii au la dispoziție testele de orientare profesională Cambridge Occupational Analysts (COA), care au prețuri de 200 sau de 400 de lei, în funcție de nivelul de testare, și a căror durată este de minimum o oră.

Finanțare de cel puțin 9.300 de lire pentru studiile din Marea Britanie

În ciuda Brexit-ului, Marea Britanie își deschide și mai mult porțile pentru studenții din afară, au subliniat reprezentanții IntegralEdu.

Începând cu acest an, cei care doresc să opteze pentru studii postuniversitare în Marea Britanie pot lua un împrumut în valoare de 10.000 lire, pentru doi ani, cu o dobândă de 3% + rata inflației țării respective. Rambursarea acestuia începe la un an de la finalizarea studiilor, dacă studenții nu au venituri anuale de peste 21.000 de lire, în Marea Britanie, sau de peste 12.600 de lire sterline în România, fiind rambursat 6% din tot ceea ce depășește acest ultim plafon.

La acest tip de împrumut se poate adăuga un împrumut Erasmus Plus de 9.300 lire, pentru un program de un an, sau 13.900 lire, pentru doi ani, cu o dobândă de 6,5% – 8,5%, în funcție de suma creditată.

Pentru a fi eligibili în cadrul Erasmus, studenții trebuie să nu fi studiat mai mult de trei luni în Regatul britanic sau să nu fi studiat programul de licență din acesta.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii