Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Peste 100 de companii franceze, la Forumul regional de afaceri „Europa de Sud-Est – Balcani”

intalnire_afaceri_business_meeting.jpg
Peste 100 de companii franceze şi 300 de companii din România şi Europa de Sud-Est  sunt aşteptate să participe, în perioada 11- 12 februarie 2014, la Bucureşti, la forumul de afaceri regional „Europa de Sud-Est - Balcani” organizat de Misiunea Economică a Ambasadei Franţei în România, UBIFRANCE.

Organizatorii îşi propun astfel să faciliteze dialogul direct dintre companiile locale şi străine, pentru identificarea căilor de cooperare economică, şi să le ofere participanţilor informaţiile necesare despre mediul de afaceri, situaţia economică, cadrul legislativ şi oportunităţile de a investi în această regiune.

„Am constatat cu bucurie, în ultimul an, că tot mai multe companii franceze privesc cu interes piaţa românească. Nici nu este de mirare, Franţa ocupând a treia poziţie în topul investitorilor străini din România. Este loc pentru investiţii suplimentare şi sunt multe companii franceze care se interesează de România. Dorim să le oferim, prin forumul de afaceri din februarie 2014, toate răspunsurile pe care le caută”, a spus Philippe Garcia, directorul pentru România al Misiunii Economice UBIFRANCE a Ambasadei Franţei la Bucureşti.

Forumul de afaceri pentru Europa de Sud-Est organizat în februarie 2014 se adresează companiilor care activează în următoarele domenii: infrastructură, transporturi, energie, industrie auto, protecţia mediului, agricultură şi industrie alimentară, e-commerce, IT&C, dispozitive şi echipamente medicale.

Companiile participante provin din Franţa, România, Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru şi Serbia. Acestea vor avea posibilitatea să dialogheze direct, prin întâlniri business to business, pentru a identifica rapid modalităţi de cooperare. De asemenea, consultanţi în domeniul juridic şi fiscal le vor oferi participanţilor toate informaţiile necesare pentru a demara proiectele de investiţii în această regiune.

Franţa este al treilea investitor străin din România, cu investiţii de aproximativ 7 miliarde de euro,  şi un important angajator, în companiile franceze prezente aici lucrând peste 122.000 de angajaţi. De asemenea, Franţa este al patrulea partener comercial al României, schimburile comerciale atingând, în 2012, suma de 6,2 miliarde de euro. Companiile franceze din România activează în industria auto, sectoarele bancar şi asigurări, telecomunicaţii, retail, industria agroalimentară, energie, infrastructură şi echipamente de transport, materiale de construcţii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii