Cautare
, Staff

Tech |
|

Peste 1.300 de specialiști în securitate cibernetică vor participa pe 9 și 10 noiembrie la a opta ediție a conferinței DefCamp, la București

Cea de-a opta ediție a DefCamp, conferință anuală de hacking și securitate cibernetică din Europa Centrală și de Est, va avea loc pe 9 și 10 noiembrie la București și va reuni peste 1.300 de participanți din întreaga lume, specialiști în securitate cibernetică și speakeri de renume.
DefCamp_7

În cadrul conferinței vor fi discutate ultimele cercetări și noutăți din domeniu, fiind așteptați reprezentanți de la peste 400 de companii, dar și din sectorul academic sau public.

„Studiile arată că una din patru companii va avea un incident cibernetic în următorii doi ani. Scopul nostru este ca, de la o ediție la alta, să atingem un public tot mai mare și mai diversificat, tocmai pentru că securitatea cibernetică este un domeniu vital pentru societatea în care trăim. În egală măsură, ne dorim că experiența participanților să fie una completă, care să-i ajute în cât mai multe direcții. (…) O premieră pentru DefCamp 2017 este sesiunea de prezentări Business Security. Acestea au fost introduse în agendă în special pentru reprezentanții companiilor care înțeleg că orice afacere cu o componentă IT în procesul de business trebuie să ia în calcul și măsurile de securitate pentru a-și proteja integritatea financiară, reputația și datele”, a declarat Andrei Avădănei, fondator și coordonator DefCamp.

Conform unui raport realizat de CERT-RO, în anul 2016 au fost identificate peste 110 milioane de alerte de securitate cibernetică, care au vizat aproape trei milioane de IP-uri (aproximativ 39% din totalul IP-urilor înregistrate în România). De asemenea, în studiul “Cost of Data Breach Study” realizat de IBM, reiese un cost mediu de 141 dolari pe fiecare document pierdut de o companie. Nu este o sumă mare, dar trebuie să luăm în calcul faptul că o companie pierde cel puțin 1.000 de documente într-un incident informatic. Situația devine și mai alarmantă când aflăm că un astfel de incident este identificat și controlat în peste 200 de zile de la momentul în care atacul are loc.

La ediția din acest an a DefCamp vor fi prezenți peste 50 de speakeri, atât din România, cât și din străinătate, care vor aborda o subiecte de interes precum securitatea IT prin inteligența artificială, blockchain security, securitatea infrastructurilor critice, vulnerabilitățile din prezent și viitorul dispozitivelor IoT etc.

 

Din 2011 până în prezent, DefCamp a atras în România aproape 3.500 de participanţi din 55 de ţări şi 110 de oraşe, pasionați de hacking, vulnerabilităţi cibernetice și interesați să-și dezvolte abilitățile tehnice. Audienţa este împărțită astfel: 24% sunt specialiști în securitate cibernetică, 16% reprezintă top management și factori de decizie din companii, 53% vin din zona de cercetare și dezvoltare proiecte, iar 7% sunt studenţi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii