Cautare
, Staff

Tech |
|

Peste 1.400 de participanți au fost prezenți la a opta ediție a conferinței de securitate cibernetică, DefCamp

DefCamp, conferință anuală de hacking și securitate cibernetică din Europa Centrală și de Est, s-a desfășurat între 9 și 10 noiembrie în București și a reunit peste 1.400 de participanți din 35 de țări.
DefCamp2017-1

În cadrul acestei ediții, au fost reprezentate peste 450 de companii din domenii de activitate diverse, cum ar fi telecom, sector public, financiar, e-commerce, software development, virtualizare sau dezvoltare soluții de cloud, iar 28% din prezență a fost străină. Cele mai populare țări au fost: România, Croația, Ucraina, Bulgaria, Statele Unite, Italia, Coreea de Sud, Cipru, Norvegia, Elveția și Germania.

“DefCamp 2017 a fost cea mai intensă ediție de până acum, cu un line-up de peste 60 de speakeri, 10 competiții, peste 450 de companii reprezentate la conferință. Pentru două zile, am transformat capitala României în punctul de întâlnire al specialiștilor în securitate informatică cu mediul business din Europa Centrală și Est”, a declarat Andrei Avădănei, preşedintele Centrului de Cercetare în Securitate Informatică din România şi fondatorul conferinţei DefCamp.

În contextul în care studiile arată că una din patru companii va avea un incident cibernetic, ediția de anul acesta a DefCamp a avut în premieră secțiunea de prezentări dedicată oamenilor de afaceri, numită Business Security, unde au fost prezentate probleme de securitate cu care se confruntă companiile, dar și oportunități de rezolvare a acestora. Aceasta a fost adresată tuturor reprezentaților de companii care înțeleg că o componentă IT în mediul business presupune măsuri de securitate sporite.

În plus, evenimentul din acest an a inclus și două paneluri apreciate de public. Primul dintre acestea a avut tema “Securitatea cibernetică în business”. Discuția a fost moderată de Gerd Bommer, Consilierul Ambasadei Austriei, Secția Comercială, iar speakerii au fost experți în securitate în cadrul unor companii mari din Austria și România, precum și din cadrul Ministerului de Interne al Austriei.

Cel de-al doilea panel, “Provocările legislației privind securitatea cibernetică”, a lansat dezbateri despre implementarea Directivei NIS (Network Internet Security) și modul în care aceasta poate schimba abordarea României asupra strategiei digitale. Subiectul a fost tratat de experți în IT din cadrul Guvernului, Camerei Deputaților, CERT-RO și mediul privat.

Un punct de atracție a fost competiția Hack the Bank. Hackerii albi au demonstrat live cum poate fi spart un bancomat. Walter Belgers, specialist IT din Olanda, a reușit să facă acest lucru în mai puțin de un minut, folosind tehnici de lock picking. De asemenea IoT Village a reusit să țină participanții implicați și în acest an. Un concurent a reușit să găsească vulnerabilități într-o imprimantă pe care a câștigat-o ulterior ca premiu. Critical Infrastructure Attack a fost din nou în Hacking Village, cu o machetă ce a atras atenția multor experți pregătiți să găsească breșe de securitate.

Un alt concurs cu tradiție, cel mai mare din cadrul evenimentului, este DefCamp Capture the Flag. După 24 de ore intense, s-au anunțat câștigătorii: dcua (Ucraina), p4 (Polonia) și HackingForSoju (Suedia). Trei echipe au câștigat titlul din 11 echipe finaliste și 1.000 echipe participante în calificările online. Concursurile din Hacking Village au însumat peste 350 de participanți.

 

Din 2011 până în prezent, DefCamp a reuşit să atragă în București aproape 5.000 de participanţi din 55 de ţări şi 110 de oraşe, pasionați de hacking, vulnerabilităţi cibernetice și interesați să-și dezvolte abilitățile tehnice.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii