Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Persoanele care se întorc dintr-o țară pe listă verde nu trebuie să prezinte certificatul digital

Începând de vineri, persoanele care doresc să călătorească în țări din Uniunea Europeană o pot face doar cu certificatul digital COVID. Acesta devine singurul document care atestă vaccinarea completă, trecerea prin boală sau testarea cu un rezultat negativ, notează RADOR.
certificat covid

Certificatele digitale sunt documente care conțin un cod QR care pot fi eliberate foarte simplu, accesând site-ul vaccinare-covid.gov.ro.

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism a precizat că obligativitatea prezentării certificatului digital se referă numai la țările care cereau astfel de documente, precum adeverința de vaccinare, teste sau dovada imunizării, precum și la întoarcerea în România din state aflate pe listele galbenă și roșie.

Turiștii care se întorc dintr-o țară aflată pe listă verde nu trebuie să prezinte certificatul digital și nici nu intră în carantină, notează Rador.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii