FacebookTwitterLinkedIn

Ce decizii de business a luat compania dvs de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Echipele din conducerea Dentons la nivel global și regional continuă să se consulte strâns cu autoritățile de sănătate publică și guvernamentale, urmărind pașii de acțiune și cele mai bune practici cerute de acești oficiali.

Fiind singura firmă de avocatură globală care operează în majoritatea țărilor în care există un focar semnificativ de COVID-19, prioritățile noastre sunt să protejăm sănătatea celor 19.000 de colegi și a familiilor lor și să sprijinim clienții noștri din întreaga lume pentru a gestiona impactul virusului. CEO-ul global Dentons coordonează grupul de lucru pentru pregătirea în fața pandemiei pentru a ne asigura că putem răspunde cu agilitate, având în vedere informații actualizate de la agențiile de sănătate publică și autoritățile guvernamentale. Totodată vrem să ne asigurăm că împărtășim cele mai bune practici cu colegii noștri din întreaga lume și că luăm toate măsurile necesare pentru a ne sprijini clienții în timp ce navighează provocările de business cauzate de COVID-19.

Deoarece ne deservim în continuare clienții pe durata pandemiei de COVID-19, am migrat la un model de lucru de la distanță pentru anumite operațiuni în peste 180 de birouri din întreaga lume, asigurând astfel continuitatea activității. Persoanele din aceste birouri lucrează în condiții profesionale și toate celelalte birouri funcționează normal, conform celor mai bune practici.

Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioada de timp pentru atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați.Plata TVA numai după ce a fost încasată.

Amânarea măsurilor DAC 6. Permiterea unei funcționalități mai mari a sistemului judiciar (poate prin intermediul videoconferințelor) pentru a evita o prăbușire și întârzieri post-criză.

Care sunt scenariile posibile pe care le vedeti pentru business-ul dvs daca epidemia continua si/sau ia amploare? Dar pentru intreaga economie romaneasca?

Deși multe businessuri vor fi grav afectate, iar altele nu vor face față situației, vor exista și câștigători. Mulți dintre aceștia în mod previzibil (de exemplu Amazon care a anunțat angajări masive în centrele sale), dar vor fi și surprize. În orice caz, odată ce vom ieși din “buncăre” la sfârșitul acestui episod, economia globală și cea din România vor arăta cu totul diferit. Până atunci, companiile care dispun de cash vor căuta oportunități de dezvoltare.

Cum credeti ca ati putea ajuta comunitatea – sociala si/sau de business?

Lucrăm concertat la creșterea eforturilor pro bono la nivelul întregii firme și asigurăm deja asistență unor ONG-uri și altor entități cu capacitate de plată limitată. Subiectele de prim interes sunt chiriile, situația salariaților și a împrumuturilor.

Pe lângă toate acestea, încurajăm soluții de colaborare pentru împărțirea pierderilor și soluționarea litigiilor contractuale.