FacebookTwitterLinkedIn

Green Cola, disponibilă în peste 20 de țări din Europa și din afara Europei, băutura se diferențiază prin stevia, devenită deja populară în mâncăruri și băuturi, fiind privită ca o alternativă la zahărul clasic. Stevia nu influențează indicele glicemic sau aportul de glucide, fiind potrivită și pentru persoanele care suferă de diabet zaharat.

„În medie, 20-25% din populația României este obeză, iar o treime este supraponderală (…) Stevia este o alternativă potrivită pentru a reduce consumul de zahăr, fapt ce ajută la reducerea și prevenirea obezității, dar și la atingerea obiectivelor de gestionare a greutății”, precizează dr. Emilia Rusu, specialist Diabet, Nutriție și Boli Metabolice la Universitatea de Medicină„Carol Davila” din București.

Compania a fost înființată în Grecia, în 2012, de către Pericles Venieris, antreprenor cu experiență de peste 30 de ani acumulată în industria de băuturi răcoritoare.

„Nu vrem să ne poziționăm în competiție cu marii jucători din industrie, ci să ne extindem prin promovarea unui nou model de băutură, unul mai sănătos. Green Cola (…) este pentru cei care aleg un stil de viață modern, evitând băuturile care conțin zahăr, dar care își doresc gustul delicious de cola”, a declarat Venieris.

În România, Green Cola este prezentă începând cu 2017, produsul fiind disponibile în marile lanțuri de magazine precum Selgros, Mega Image, Auchan, Metro, dar și în benzinăriile Rompetrol, Lukoil. Planurile de dezvoltare din 2018 vizează construirea unei rețele naționale de distribuție prin intermediul companiei Elgeka Ferfelis România S.A., inițiate ca urmare a creșterii nevoii consumatorilor referitoare la consumul de băuturi naturale, cu arome de cola.