Cautare
, Contributor

Hobby |
|

Performanță în educație: Theodor Iosif – olimpic internațional la fizică

Sunt tineri, frumoși și determinați! Le place școala! Vorbesc cu bucurie despre materiile lor preferate, participă la olimpiade și au rezultate remarcabile! Altfel spus, și-n această ediție a Forbes Kids scoatem în față copii care ne conving că viitorul e pe mâini bune. Să-i cunoaștem!
 aboneaza-te
Theodor Iosif

Theodor Iosif este născut în București și este pasionat de științe, mai exact, de fizică și matematică, dar și de arte – muzică. Este olimpic internațional la fizică și astrofizică.

„Prima pasiune a fost pianul, în clasa întâi, când am început școala de muzică, în paralel cu școala primară. Apoi a urmat matematica, prin concursuri, în clasa a III-a. După doi ani, am început un al doilea instrument, chitara clasică, urmând ca, rapid și… oarecum accidental, să intru și cu aceasta în domeniul performanței și al concursurilor. Ultima disciplină ce mi-a apărut în cale a fost fizica și, din momentul în care am cunoscut-o, am simțit că îmi va decide restul vieții. Aceasta mi-a deschis în scurt timp drumul către olimpiadele naționale și internaționale, de fizică, astronomie și astrofizică, care m-au ajutat enorm în dezvoltarea mea personală, atât pe planul academic, cât și pe cel social, întrucât am avut ocazia să cunosc alte persoane și culturi și să îmi îmbunătățesc abilitățile de comunicare în engleză.

În timpul liber, care nu a fost nicidecum mult în ultima vreme, datorită acestor concursuri, studiez autodidact pianul, fac sport – înot, badminton, tenis și alergat, citesc și filozofez ocazional, când mă lovește inspirația. Fizica și imaginația se îmbină foarte frumos!“

Vreau să descopăr măcar o mică parte din secretele Universului în care trăim, fapt pentru care am ales fizica și matematica. Cât despre muzică, va fi limba pe care o voi folosi cel mai ușor pentru a mă exprima. Sunt sigur că aceste trei discipline îmi vor rămâne aproape toata viața!

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii