Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

Percheziţii la locuinţele şi firmele lui Ioan Niculae

Procurorii DNA fac, joi, mai multe percheziţii la locuinţe şi sedii de firme ale omului de afaceri Ioan Niculae, într-un dosar vizând suspiciuni de infracţiuni de corupţie şi economice, cum ar fi evaziune fiscală şi spălare de bani, comise între 2008-2009, prejudiciul depăşind două milioane de euro, transmite Mediafax.
 aboneaza-te
Ioan Niculae

Sunt efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Teleorman şi Prahova, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au loc la domiciliul actual al lui Ioan Niculae, din municipiul Zimnicea, la reşedinţa acestuia din judeţul Teleorman, amplasată în apropiere de Zimnicea, denumită domeniul Făţana, ce cuprinde un grup de trei clădiri principale şi dependinţe, între care se află şi casa de vânătoare a acestuia, precum şi la reşedinţa din staţiunea prahoveană Buşteni a omului de afaceri. Totodată, conform aceloraşi surse, percheziţii au loc şi la fostul domiciliu al lui Niculae, actual domiciliu al Adinei Elena Niculae, situat în sectorul 1 al Capitalei, mai notează Mediafax.

Vezi cine sunt cei mai bogaţi oameni din România

Ioan Niculae, cel mai bogat român, a fost condamnat, în luna aprilie a acestui an, la doi ani și jumătate de închisoare.

Alături de Niculae, au fost condamnați în dosarul Mită la PSD au mai fost condamnați  Gheorghe Bunea Stancu,  la trei ani de închisoare și  Gheorghe Teodorescu şi Viorel Barac, la doi ani şi jumătate, cu executare. Instanţa a mai decis confiscarea sumei de 641.000 de lei de la Ioan Niculae.

Vezi cum și-a făcut averea Ioan Niculae, cel mai bogat om din România

În 2000, Ioan Niculae a devenit primul patron al fostei Societăţi Naţionale Tutunul Românesc (SNTR), după ce a câştigat licitaţia de privatizare a firmei de stat, iar în paralel, omul de afaceri a cumpărat şi a concesionat mai multe terenuri.

În acest moment, grupul de firme deține în proprietate cinci combinate de îngrășăminte chimice, la Turnu Măgurele (Donaw Chem), Bacău (Amurco), Slobozia (Chemgas), Piatra Neamț (Gaproco) și Făgăraș (Nitroporos).

Ioan Niculae este unul dintre cei mai importanți agricultori din România, cultivând anual o suprafață de peste 55.000 de hectare de teren agricol. Din 2008 a demarat investiții importante și în domeniul enxergiei electrice.

El mai deține și clubul de fotbal Astra Giurgiu.

Ioan Niculae a fost cel mai bogat român în fiecare dintre ultimele patru ediții ale Forbes 500 Miliardari și, până anul acestasingurul român care figura pe lista miliardarilor lumii, editată de ediția americană a Forbes.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii