FacebookTwitterLinkedIn

Acordul, care vizează Tropicana, Naked și “alte mărci de sucuri din America de Nord”, conferă PAI Partners opțiunea de a cumpăra “anumite afaceri cu sucuri ale PepsiCo din Europa”, au anunțat cele două companii, citate de Bloomberg.

Gigantul american din industria băuturilor răcoritoare va crea alături de PAI Partners, proprietarul Refresco, o companie mixtă pentru mărcile transferate, controlată de cea din urmă.

Acordul dintre cele două companii stabilește pentru PepsiCo o participație de 39% din noua companie și drepturi exclusive de distribuție a portofoliului de sucuri în SUA. 

Noua societate mixtă cu PAI ne va permite să ne concentrăm asupra portofoliului nostru actual de oferte diverse, inclusiv pe creșterea portofoliului de gustări mai sănătoase, băuturi fără calorii și produse precum SodaStream, care sunt axate pentru a fi mai bune pentru oameni și pentru planetă”, a declarat Ramon Laguarta, președintele și directorul executiv al PepsiCo.

Tranzacția vine la câteva săptămâni după ce PepsiCo a ajuns la un acord pentru preluarea rivalului sud-african Pioneer Foods. Tranzacția s-a ridicat la 1,7 miliarde de dolari.

Gigantul american din industria băuturilor răcoritoare a raportat vânzări de 70 miliarde de dolari și peste 260.000 de angajați în 2020. În România, PepsiCo deține două unități de producție: una pentru băuturi răcoritoare, situată în Dragomirești, județul Ilfov și una pentru snack-uri (în Popești-Leordeni, inaugurată în 1995).