FacebookTwitterLinkedIn

Noua unitate va fi construită în etape, urmând a fi finalizată până în anul 2025, proiectul asigurând un număr de 450 de locuri de muncă, susțin oficialii companiei, notează Progresiv.

„ (…) Este un hub central excelent deoarece business-ul PepsiCo crește în Europa Centrală și de Est. Dar creșterea trebuie să fie durabilă. Vrem ca fabricile noastre să fie cele mai «verzi», nu numai în Europa, ci și în întreaga lume. Vrem să creăm o fabrică model de sustenabilitate în Europa”, afirmă Silviu Popovici, Chief Executive Officer PepsiCo Europa.

Noua fabrică va fi construită pe un teren de 30 de hectare situat în Swiete, în apropierea Sroda Slaska, și va fi neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în zece ani de la inaugurare.

„Folosim deja 100% energie eoliană pentru a alimenta toate cele patru fabrici existente și sediul central din Varșovia, plus panouri solare suplimentare amplasate pe anumite fabrici, cum e cea din Michrow, și la depozitul central din Mszczonow. Aceste inovații vor face noua fabrica neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2035 ”, a explicat și Michał Jaszczyk, CEO PepsiCo Polonia.

Culturile pentru noua fabrică vor fi furnizate de fermierii polonezi care colaborează deja cu PepsiCo în cadrul programului de agricultură durabilă dezvoltat la nivel național.

În prezent, PepsiCo obține anual peste 230.000 de tone de cartofi crescuți în mod sustenabil. Se preconizează că acest volum va crește cu 60.000 de tone pe an până în 2023 și, potrivit reprezentanților PepsiCo,  compania va iniția noi parteneriate pentru aprovizionarea cu porumb.