Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

PepsiCo achiziționează SodaStream din Israel pentru 3,2 miliarde dolari

Producătorul american de băuturi răcoritoare, PepsiCo Inc, a anunţat luni preluarea companiei SodaStream International Inc, un producător de dispozitive care transformă apa plată în apă carbogazoasă, pentru 3,2 miliarde de dolari, informează Agerpres, conform Bloomberg.
 aboneaza-te
11. Pepsi

PepsiCo dobândește astfel tehnologia companiei israeliene pentru a produce băuturi carbogazoase la domiciliu, pe fondul creşterii îngrijorărilor cu privire la deşeurile din plastic.

PepsiCo va plăti 114 de dolari în numerar pentru fiecare acţiune SodaStream și o primă de 11% faţă de preţul înregistrat vineri seara de acţiunile SodaStream.

Aceasta este cea mai mare achiziţie încheiată de PepsiCo în ultimii opt ani şi probabil ultima tranzacţie majoră a directorului general de la PepsiCo, Indra Nooyi, care a anunţat recent că va pleca din fruntea companiei după 12 ani de mandat.

Dacă instituțiile de reglementare vor aproba această tranzacţie, aceasta ar urma să se finalizeze în luna ianuarie 2019, după votul acţionarilor SodaStream.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii