FacebookTwitterLinkedIn

În acest scop, aceștia au anunț într-un comunicat de presă remis la redacție că societatea se angajează ca până în 2040 să elimine complet emisiile gazelor cu efect de seră pe întregul lanț valoric.

În mod specific, PepsiCo urmărește să își reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 75% în toate operațiunile sale directe (Obiectivele 1 și 2) și pe lanțul valoric indirect (Obiectivul 3) cu 40% până în 2030 având ca punct de referință 2015. Toate aceste acțiuni vor avea ca rezultat reducerea cu peste 26 de milioane tone a cantității de gaze cu efect de seră sau echivalentul eliminării din trafic a 5 milioane de autovehicule anual.

„Din păcate nu avem un vaccin împotriva schimbărilor climatice. Noile noastre obiective în domeniul protecției mediului vor determina dublarea eforturilor privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Acestea se vor răsfrânge atât asupra operațiunilor directe ale companiei, cât și asupra operațiunilor furnizorilor și îmbuteliatorilor. Este de datoria noastră să facem mai mult pentru protecția mediului”, a declarat Silviu Popovici, Chief Executive Officer PepsiCo Europe.

Potrivit acestuia, acțiunile PepsiCo se vor concentra în două direcții: reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pentru a dimuinua amprenta de carbon în operațiunile din lanțul de aprovizionare și reducerea vulnerabilităților privind impactul asupra mediului prin includerea riscului climatic în planurile de business.

În Europa, PepsiCo va promova tehnologii de producere a îngrășămintelor cu emisii reduse (low emission fertiliser), obținute din resturi de cartofi din unitățile de producție a brandurilor Lay’s și Walkers. De asemenea, compania a anunțat că va coopera cu fermierii și furnizorii de materii prime agricole pentru a determina adoptarea de către aceștia a energiei regenerabile.

Până în prezent, PepsiCo Europa folosește surse de  energie regenerabilă în proporție de 100% în 12 tari și a instalat capacități de producție energie regenerabilă (eoliană, solară, biogaz) în 13 țări.