FacebookTwitterLinkedIn

Producătorii de cacao nu mai reuşesc să acopere cererea la nivel mondial. Preţul boabelor de cacao a crescut deja, iar pe termen lung s-ar putea simţi o penurie de cacao la nivel mondial, în condiţiile în care cererea creşte, mai ales cea din ţările emergente, scrie Wall Street Journal.

În 2013 s-au consumat în lume peste patru milioane de tone de cacao, cu 32 % mai mult decât acum 10 ani. Preţul materiei a crescut cu aproximativ 40 % într-un an. Astfel, în SUA o tonă de cacao se vinde  cu aproape 3000 de dolari, prag care încă nu a fost atins.

Organizaţia internaţională a Producătorilor de Cacao prevede ceea ce ar putea fi cea mai mare penurie de când a început colectarea acestui tip de date, adică din 1960. Printre soluţiile marilor producători de ciocolată s-ar putea număra micşorarea tabletelor, creşterea preţurilor sau înlocuirea cu altă materie primă similară. 

Vezi cum stă Romania la consumul de ciocolată