Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Industrie |
|

Penuria de cacao riscă să crească preţul ciocolatei

ciocolata.jpg
Consumatorii sunt din ce în ce mai mulţi, dar încălzirea globală riscă să perturbe producţia.

Producătorii de cacao nu mai reuşesc să acopere cererea la nivel mondial. Preţul boabelor de cacao a crescut deja, iar pe termen lung s-ar putea simţi o penurie de cacao la nivel mondial, în condiţiile în care cererea creşte, mai ales cea din ţările emergente, scrie Wall Street Journal.

În 2013 s-au consumat în lume peste patru milioane de tone de cacao, cu 32 % mai mult decât acum 10 ani. Preţul materiei a crescut cu aproximativ 40 % într-un an. Astfel, în SUA o tonă de cacao se vinde  cu aproape 3000 de dolari, prag care încă nu a fost atins.

Organizaţia internaţională a Producătorilor de Cacao prevede ceea ce ar putea fi cea mai mare penurie de când a început colectarea acestui tip de date, adică din 1960. Printre soluţiile marilor producători de ciocolată s-ar putea număra micşorarea tabletelor, creşterea preţurilor sau înlocuirea cu altă materie primă similară. 

Vezi cum stă Romania la consumul de ciocolată

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii