FacebookTwitterLinkedIn

De cele mai multe ori, angajatorii nu văd decât un șir de locuri de muncă pe termen scurt pe un CV, ceea ce îi face imediat refractari. Nu se gândesc să se oprească și să-și spună: „Stai puțin. Acest aplicant este tânăr. Desigur că a avut numai locuri de muncă pe termen scurt până acum.”

Unii sunt norocoși și sunt angajați, însă sunt mulți cei care se confruntă cu această problemă. Cei în căutarea unui loc de muncă sunt respinși zilnic la locuri de muncă foarte bune, deoarece există cineva de partea cealaltă a biroului care îi consideră „job-hoppers” – persoane care schimbă des locul de muncă.

Oamenilor le place să creeze obiceiuri. Mulți dintre ei ar rămâne mai mult timp la un loc de muncă dacă alegerea ar fi fost a lor.

În loc să li se pună această etichetă, ar putea fi întrebați de ce au părăsit fiecare loc de muncă pe care l-au avut. De cele mai multe ori au plecat pentru că acesta a fost eliminat. Cum ar putea cineva să învinovățească o persoană pentru asta?

Cu toate acestea, cei care iau deciziile îi învinovățesc pe cei care au schimbat multe locuri de muncă pentru CV-ul lor incoerent: „Persoana aceea a avut prea multe locuri de muncă în cariera ei.”

Intrăm acum într-o nouă eră economică. Suntem cu toții antreprenori, fie că lucrăm pentru noi sau pentru altcineva. Trebuie să ne tratăm carierele ca pe niște afaceri, însă mulți oameni de afacere nu vor ca oamenii cu care lucrează să facă asta. Ei își doresc ca aceștia să facă tot ceea ce ei le spun să facă, să fie liniștiți, fericiți și să aștepte viitoare instrucțiuni.

Care sunt lucrurile pe care le fac diferit oamenii productivi

Acest mod de operare este periculos, deoarece mulți dintre oamenii care lucrează au învățat ceea ce au învățat printr-o experiență dură.

Să te aștepți ca angajatorul tău să aibă grijă de cariera ta este cea mai proastă decizie pe care o poți lua.

Adevărul este că oamenii care schimbă multe locuri de muncă câștigă mai mulți bani, sunt mai puternici și devin mai vandabili decât oamenii care nu fac acest lucru. În cele mai multe dintre cazuri, celor care stau mai mult de doi-trei ani într-un loc de muncă le scade valoarea CV-ului.

Devii mai puțin vandabil stând într-un loc de muncă pentru o perioadă mai lungă de timp!

Cum poți învăța să iei deciziile potrivite în business

Nu este însă vina ta. Acest lucru se întâmplă în mod natural, deoarece șansa de a învăța lucruri noi scade când rămâi la același loc de muncă. Trebuie să înveți că, pentru a crește, trebuie să cauți mereu noi oportunități de a învăța și să ceri de la managerul tău mai multă libertate.

De ce însă majoritatea corporațiilor și instituțiilor ocolesc oamenii care schimbă des locurile de muncă? Este simplu de ce. Mecanismele de angajare și procesele de luare a deciziilor în aceste organizații nu sunt la curent cu modernitatea zilelor de azi.

Oamenii care iau decizii în HR și în alte departamente încearcă să evite astfel de oameni, deoarece le este frică că vor investi bani în formarea lor, iar aceștia vor pleca. Nu văd însă partea lor în această ecuație: dacă ai grijă de angajații tăi și le oferi constant oportunități să învețe, ei vor rămâne.

Își vor aduce și prietenii să lucreze pentru tine. Cultura organizației este totul! Nimic nu este mai important în afacerea ta decât cultura, însă mulți dintre cei care conduc nu văd cât de importantă este aceasta.

Învață de la generația milenistă cum să-ți construiești o rețea eficientă de contacte în business

Pănă când oamenii care iau decizii se trezesc și văd valoarea oamenilor care schimbă des locurile de muncă – cei care aduc flexibilitate, mai multe resurse și abilitatea de a învăța mai multe lucruri deodată, este posibil să pierzi câteva oportunități de job din cauza CV-ului tău prea aglomerat și diversificat.

Nu te îngrijora însă din cauza asta. Oamenii din HR cu astfel de frici, care te resping doar pentru că ai prea multe locuri de muncă pe CV, sunt oameni care nu te vor ajuta să evoluezi sau nu îți vor valorifica potențialul.

Uită de ei și continuă pe calea ta. Este o lume a oamenilor care schimbă locuri de muncă. Nimeni nu va avea grijă de cariera ta. Tu va trebui să o faci pentru tine! Și amintește-ți: oamenii care te înțeleg sunt oamenii care te merită!

Traducere și adaptare de pe forbes.com