Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Pentru plata defalcată a TVA, BCR a dechis deja primele conturi

Banca Comercială Română (BCR) a anunțat că poate pune la dispoziție, în orice moment, conturi operaționale pentru plata defalcată a TVA, la solicitarea firmelor.
bcr.jpg

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani 

BCR a deschis deja primele conturi dedicate, la cerere, iar in perioada imediat următoare va deschide conturi de TVA, în mod automat, tuturor companiilor plătitoare de TVA care operează prin bancă.

Instituția financiară va comunica imediat codul IBAN și condițiile de funcționare aferente. Companiile vor avea dreptul să opteze pentru păstrarea contului sau renunțarea unilaterală la acesta în termen de 90 de zile de la comunicare, pe întreaga perioadă neaplicându-se niciun comision de deschidere sau de administrare.

De altfel, pentru acest cont, constituirea și administrarea conturilor, precum și efectuarea de plăți electronice și încasări prin ordin de plata sunt gratuite.

Suntem conștienți că eficiența operațională reprezintă unul dintre punctele-cheie ale oricărei companii care își propune să respecte legislația și, în același timp, să rămână competitivă. Credem că avem datoria să sprijinim firmele din România, motiv pentru care am investit un amplu efort de dezvoltare pentru operaționalizarea rapidă a unui pachet special pentru plata defalcată a TVA. Nu vom percepe astfel niciun comision pentru deschidere și administrare sau pentru tranzacțiile electronice. Am deschis deja primele conturi, deci, suntem pregătiți să o facem în orice moment”, a declarat Alexandra Pătrulescu, directorul executiv al Direcției Management Produse Corporate & Markets din cadrul BCR.

Companiile vor plăti comision pentru SENT si ReGIS.

De asemenea, se aplică aceleași comisioane specifice contului curent deținut de fiecare companie pentru încasările prin cec sau bilet la ordin, precum și depunerea de ordine de plată la ghișeu.

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii