FacebookTwitterLinkedIn

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani

Obligațiunile vor avea o rată fixă a dobânzii de maximum 4,9% pe an şi o scadenţă de cel mult șapte ani. Acestea vor fi oferite investitorilor, printr-un plasament privat sau o ofertă publică.

Emisiunea obligaţiunilor se poate realiza, în funcţie de condiţiile de piaţă şi de nevoile de finanţare ale Societăţii, în cadrul unei singure emisiuni sau prin intermediul mai multor emisiuni, în cadrul unui program de ofertă”, au mai spus reprezentații MedLife.

Căpitanul de parteneriate

Consiliul de Administraţie al operatorului de servicii medicale va stabili termenii şi condiţiile emisiunii de obligaţiuni: valoarea finală, dobânda, scadenţa şi valoarea nominală per obligațiune.

Acesta va decide dacă se va realiza într-o singură tranşă sau în mai multe tranşe.

De asemenea, CA al MedLife va stabili data de iniţiere a procedurilor pentru emiterea obligaţiunilor, metoda de plasament şi perioada de subscriere.

Deciziile vor fi luate în funcţie de necesităţile de finanţare a proiectelor companiei şi de condiţiile pieţei.

MedLife evaluează atragerea unei finanțări de 80 milioane de euro, prin BVB, pentru a continua extinderea

Banii vor fi folosiți pentru a continua campania de extindere prin achiziții. Din 2009 până în prezent, MedLife a realizat 16 tranzacții, devenind acționar majoritar sau preluând integral operatori de diverse servicii medicale dn țară.

MedLife a anunțat, la începutul lunii august, că evaluează oportunitatea atragerii unei finanțări, prin BVB, de aproximativ 80 milioane de euro, pentru consolidarea pieței de servicii medicale, prin achiziții și proiecte de tip greenfield. Aproximativ 20 de milioane de euro ar putea fi atrași printr-o majorare de capital, iar aproximativ 60 de milioane de euro prin emiterea de obligațiuni.

Capitalul social va fi majorat cu 650.000 lei

Acționarii MedLife au mai decis, în ședința din 13 septembrie, să majoreze capitalul social, prin aport în numerar, cu suma maximă de 650.000 de lei, până la 13 septembrie 2020.

Majorarea se va face prin una sau mai multe emisiuni de acţiuni noi. Se vor emite cel mult 2,6 milioane de acţiuni.

Căpitanul de parteneriate 

În aceste condiții, de la valoarea actuală de 5,023 milioane de lei capitalul social al MedLife poae ajunge la 5,673 milioane de lei, până la mijlocul luni septembrie 2020.

Acţiunile MedLife au intrat la tranzacţionare pe piaţa de capital de la Bucureşti în data de 21 decembrie 2016, la un preţ de 26 lei per unitate. Valoarea totală a ofertei publice inițiale a fost de 230 milioane de lei, pentru pachetul de 44% din acțiunile companiei. Pachetul reprezintă peste 8,84 milioane de acțiuni, 8,036 de milioane fiind acțiuni de bază, la care s-au adăugat 803.680 de acțiuni supraalocate. În prezent, capitalizarea MedLife se ridică la 753 de milioane de lei. MedLife face parte din structura indicelui BET și BET-TR.

Ana Maria Mihăescu, fost manager regional al IFC, propusă membru independent în Consiliul de Administraţie al MedLife. Ea o înlocuiește pe fondatoarea afacerii, Mihaela Cristescu

MedLife a anunțat, recent, că, de la 1 septembrie, Ana Maria Mihăescu a fost propusă membru independent în Consiliul de Administraţie al companiei.

În ultimii 20 ani, ea a condus misiunea Corporaţiei Financiare Internaţionale din România, divizie a Băncii Mondiale În perioada 2011 – 2016, ea a avut un rol decizional în ceea ce priveşte proiectele IFC din mai multe ţări europene, inclusiv România. Anterior, ea a ocupat funcţii de top management în sectorul bancar. De anul trecut, Mihăescu face parte din Consiliul de Supravechere al Raiffeisen Bank, ca membru independent, cu un mandat de patru ani.

Ana Maria Mihăescu – Locul 3 în Top 50 cele mai influente, ediția 2016

IFC este unul dintre acționarii MedLife, încă din 2009. Astfel, Mihăescu știe bine businessul MedLife, în condițiile în care a finanțat o parte din extinderea operatorului de servicii medicale. În prezent, IFC mai deține peste 5% din MedLife.

MIHAELA MARCU CRISTESCU – Locul 27 în Top 50 cele mai influente, ediția 2014

Totodată, Mihaela-Gabriela Cristescu s-a retras din Consiliul de Administrație MedLife, depunându-și demisia în data de 31 august 2017. Cristescu era membru în Consiliul de Administraţie MedLife din 2006, fiind și fondatorul companiei. CA al MedLife este format, în acest moment, din șase membri.

MedLife, afaceri în creștere cu 29%, în primul semestru, la 301 milioane lei, iar profitul triplu, la 6,4 milioane lei

Cifra de afaceri a MedLife a crescut cu 28,8%, în primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la 301 milioane de lei, datorită tuturor liniilor de business. Profitul operațional a crescut cu 61,6%, în primele șase luni, comparativ cu aceeași perioadă din anul anterior, ajungând la 17,86 milioane de lei. În aceeași perioadă, profitul net s-a triplat, de la 1,9 milioane lei la 6,4 milioane de lei, reprezentând translatarea creșterii profitului operațional în rezultatul net.

În același timp, cheltuielile operaționale ale grupului s-au majorat cu 31,1%, la 292,54 milioane de lei, ca urmare a creșterii activității grupului și a tranzacției de tip „vânzare și leaseback” pentru clădirea de pe strada Banu Manta. Ca pondere în total venituri operaționale, cheltuielile operaționale au reprezentat 94,2%, în primul semestru al acestui an, față de 95,3%, în aceeași perioadă a anului trecut.

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani