Cautare
, Staff

Artă & Cultură |
|

Pentru colecționari, monarhiști sau investitori: BNR lansează o monedă din aur cu tema „Istoria aurului – Coroana Reginei Elisabeta a României”

Începând cu data de 18 decembrie 2017, Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema „Istoria aurului – Coroana reginei Elisabeta a României”.
Regina-Elisabeta-a-Romaniei

Moneda, care are putere circulatorie pe teritoriul României, este de un diametru de 13,92 de milimetri și de o greutate de 1,224 de grame.

Aversul monedei redă coroana din aur a reginei Elisabeta a României, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, anul de emisiune „2017”, stema României și valoarea nominală „10 LEI”.

Reversul monedei redă portretul reginei Elisabeta a României şi inscripţia în arc de cerc „REGINA ELISABETA A ROMANIEI”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare este de 405 lei. Tirajul pentru această emisiune este de 500 de monede din aur.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Regina Elisabeta a României, cunoscută şi sub pseudonimul literar de Carmen Sylva, s-a născut în data de 29 decembrie 1843, în micul principat german de Wied, în castelul Monrepos. Ea a venit în România, după căsătoria cu principele domnitor al României, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, în 1869. A rămas în țara noastră până la sfârşitul său, din 18 februarie 1916.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii