Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Pentru ce s-ar îndatora românii – locuință sau vacanță?

Achiziționarea sau renovarea unei locuințe sunt priorități pentru români când vine vorba de împrumuturi, în timp ce vacanțele mai pot aștepta, potrivit unei cercetări KRUK.
 aboneaza-te
vacanta familie

Cercetarea de piață privind datoriile, dezvoltată de firma de cercetare MillwardBrown a fost realizată pe șapte piețe unde Grupul KRUK desfășoară activități: România, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Germania, Italia și Spania.

Întrebați pentru ce ar intenționa să facă un împrumut, românii, într-o proporție cumulată de 64%, ar lua un credit fie pentru cumpărarea unei locuințe, 36% dintre respondenți, iar 28% pentru renovarea locuinței. La polul opus, spaniolii, în proporție de 16% ar lua un credit pentru achiziția unei locuințe și, în proporție de 7% ar lua un credit pentru renovarea locuinței.

Citește și: Kruk a fost ales cumpărător pentru un portofoliu de datorii din România în valoare de 290 milioane de euro din piața corporate

În ceea ce privește intenția de accesare a unui credit pentru cumpărarea unei mașini, liderii clasamentului sunt italienii, cu 46%, urmați de spanioli, 43% dintre cei intervievați. Pe de altă parte și românii, în proporție de 33% și germanii (37%)  ar luat un credit pentru cumpărarea unei mașini.

Românii sunt cumpătați când vine vorba despre vacanțe, numai 11% dintre respondenții studiului s-ar împrumuta pentru a plăti o vacanță, în timp ce 16% dintre spanioli s-ar împrumuta pentru a pleca în  vacanța dorită.

Studiul a fost implementat pe un eșantion reprezentativ la nivel național, de 1.000 de persoane, metodologia de interviu folosită a fost CAWI și s-a desfășurat în perioada 19 – 26 octombrie  2016.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii