Cautare
, Contributor

Modă |
|

Penthouse-ul din New York al lui Joan Rivers, de vânzare pentru 38 de milioane de dolari

Joan Rivers a locuit aproape 30 de ani în apartamentul din Upper East Side, unde însăși prințesa Diana i-a fost oaspete.
186297484_1419347155099556_6489151811582849949_n

Cunoscută pentru sarcasmul și spontaneitatea sa, care au asigurat ani de zile succesul emsiunii Fashion Police, actrița Joan Rivers a cumpărat triplexul în 1986 și a locuit acolo 28 de ani, până la moartea sa, în 2014, la vârsta de 81 de ani. Apartamentul a trecut apoi în proprietatea unui prinț saudit care acum îl scoate la vânzare la un preț cu 10 milioane de dolari mai mare decât cel de achiziție.


 

Apartamentul în stil Louis al XIV-lea este situat în Upper East Side, la câțiva pași de Fifth Avenue și Central Park și oferă o vedere spectaculoasă asupra împrejurimilor. Penthouse-ul  ocupă ultimele niveluri ale unei clădiri construite înainte de război după planurile arhitectului Horace Trumbauer, considerată una dintre capodoperele arhitectonice ale New York-ului.

Apartamentul are 11 camere (dintre care patru dormitoare), cinci băi, living, cameră de servit masa, bibliotecă, sală de recepții și o galerie care se întinde pe două niveluri, cu înălțimea de șapte metri. Suprafața totală locuibilă este de aproape 500 de metri pătrați, la care se adaugă cei 40 de metri pătrați ai celor două terase exterioare.


Camera de recepție are podeaua acoperită cu parchet Versailles care a fost recondiționat de restauratori specializați, cu experiență acumulată în lucrări pentru muzeele newyorkeze. Băile au căzi din marmură și instalații sanitare aurite; cele cinci șeminee cu lemne, nenumăratele candelabre, scara în spirală și pereții auriți sau decorați cu lambriu de lemn sunt mărturie a stilului de viață flamboaiant al fostei proprietare, care a fost gazda unor petreceri devenite un reper în viața mondenă newyorkeză.

Însăși prințesa Diana i-a fost oaspete lui Joan Rivers în apartamentul ei din Upper East Side, unde accesul se face cu un lift privat. Interesant este că, potrivit Vanity Fair, Joan Rivers a fost unul dintre cei patru americani invitați la nunta prințului Charles cu Camilla Parker Bowles, în 2005.

Actrița a fost multă vreme convinsă că apartamentul ei este bântuit de una dintre fostele locatare, Mrs Spencer, nepoata bancherului J. P. Morgan.

Rivers a avut statut de invitat permanent la Tonight Show with Johnny Carson din 1965 până în 1986, iar din 2010 până în 2014 a fost gazda emisiunii Fashion Police. Actrița a avut o carieră prolifică în film, stand-up comedy și televiziune și a fost nominalizată la premiile Grammy și Tony; în 2015 i-a fost decernat postum premiul Grammy pentru albumul ei de comedie, Diary of a Mad Diva.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii