FacebookTwitterLinkedIn

Programul este realizat în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) și are ca scop calificarea tinerilor în acest domeniu aflat în continuă dezvoltare.

Cursurile teoretice și practice din cadrul programului se vor desfășura pe o durată de trei ani, în intervalul februarie 2015 – iulie 2017. În urma procesului de selecție (organizat în perioada 15.12.2014 – 15.01.2015) au fost aleși 20 de tineri, cu vârsta de peste 18 ani și absolvenți a minimum 10 clase. Aceștia vor beneficia de o pregătire specială în retail, la finalul căreia vor obține certificate de calificare pentru „Comerciant vânzător mărfuri alimentare și nealimentare”, recunoscute atât în România, cât și în Germania.

Cursurile teoretice se vor desfășura în 2 centre naționale (Brașov și București), iar practica va avea loc în magazinele Penny Market din: București, Constanța, Mangalia, Sighișoara, Covasna, Brașov, Activitatea practică din magazine va fi recompensată financiar, sub formă de salariu, iar cheltuielile de deplasare la cursul teoretic vor fi asigurate de companie.