Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Travel |
|

Peleşul, recomandat de francezi

pelesflickr.jpg
Cotidianul francez "Le Figaro" plasează Castelul Peleş pe primul loc într-un top al fostelor reşedinţe regale din Europa.

“Incredibilul Castel Peleş”- aşa sună legenda fotografiei din renumitul cotidian francez Le Figaro care a realizat un top 5 al fostelor reşedinţe regale din Europa care merită vizitate. Peleşul, considerat “spectaculos”, se află pe primul loc în acest clasament, iar redactorul se declară impresionat de arhitectura sa “complicată”, care ar fi putut fi sursă de inspiraţie pentru filmele lui Walt Disney. “Scara sculptată din interior te lasă fără cuvinte”, se adaugă în articolul care face şi un scurt istoric al locului, neuitând să menţioneze că Ceauşescu invita şefii de stat străini aici şi că drepturile asupra locului îi aparţin acum Majestăţii Sale Regele Mihai.

Topul celor 5 foste reşedinţe regale de vară deschise publicului continuă în cotidianul francez cu Gödollö (Ungaria), unde Împărăteasa Sissi îşi petrecea verile, cu Vila Osborne a Reginei Victoria (Marea Britanie), castelul din Miramar (Italia) şi La Pena (Portugalia). În timp ce toate aceste castele sunt criticate pentru cel puţin un aspect organizatoric, Peleşul e singurul care pare să fi impresionat din toate punctele de vedere. Un singur aspect este criticat în cazul castelului românesc: lipsa ofertelor de cazare în apropiere.  Deşi zona e cunoscută de români pentru varietatea hotelurilor şi pensiunilor, francezii ar fi preferat o ofertă mai aproape de castel.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii