Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva se va desfășura în condiții speciale

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât ca la sărbătorile religioase să participe doar localnicii, nu și cei din alte zone, informează Radio România Actualități. În preajma catedralei mitropolitane va fi delimitat de joi un perimetru special pentru cei care doresc să se închine.
Sfanta-Cuvioasa-Parascheva

Mitropolia trebuie să se asigure, de asemenea, că pelerinii nu vor putea atinge racla. Preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a declarat că s-a renunțat deocamdată la scoaterea moaștelor în curtea catedralei, notează Radio România Actualități.

Constantin Sturzu: „E clar că racla cu sfintele moaște nu va mai fi scoasă cum era prevăzut inițial, pe 8 octombrie, pentru că nu se mai justifică. Vom vedea, în funcție de fluxul de credincioși care ajung pe la racla sfintei, momentul în care o vom scoate și depune această raclă pe baldachinul din curtea catedralei, cum facem de obicei.

Deci numai când va fi un număr foarte mare de pelerini, dar nu mai târziu de data de 13 octombrie, adică dacă până atunci nu este un număr atât de mare încât să justifice acest moment, pe 13, în preziua sărbătorii, racla cel mai târziu va fi scoasă și depusă pe baldachinul amenajat aici, în curtea catedralei.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii