Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Pe Batavia, platforma globală de finanţare a schimburilor comerciale la care participă și Erste, s-au făcut primele tranzacţii internaționale

Batavia, platforma globală de finanţare a schimburilor comerciale, bazată pe tehnologia blockchain şi dezvoltată în comun de către un consorţiu de bănci și IBM, a încheiat cu succes primele tranzacţii-pilot, în timp real între clienţi corporativi.
 aboneaza-te
Blockchian-tranzactie-Batavia-Erste

Consorțiul bănci este alcătuit din Bank of Montreal (BMO), CaixaBank, Commerzbank, Erste Group (acționarul majoritar al BCR, cea mai mare bancă din România în funcție de active) şi UBS.

Aceste tranzacţii marchează un pas important în consacrarea platformei Batavia drept un ecosistem deschis creat pe Platforma IBM Blockchain. Aceasta are potenţialul de a revoluţiona experienţa clienţilor prin punerea la dispoziţie a unei modalităţi digitale şi automate de stabilire, încheiere şi finanţare a tranzacţiilor comerciale internaţionale”, au anunțat reprezentanții Erste Group.

Tranzacţiile iniţiale au cuprins comercializarea de autovehicule exportate din Germania în Spania și materii prime textile pentru producţia de mobilier exportate din Austria în Spania, devenind un produs care îndeplinște cerinţele minime de operare.

„Executarea tranzacţiilor-pilot a presupus utilizarea mai multor moduri de transport, acoperind diverse zone geografice şi implicând parteneri comerciali de diverse dimensiuni, aspecte ce evidenţiază capacitatea platformei Batavia de a fi folosită pe scară largă şi de a gestiona diverse tipuri de tranzacţii”, au detaliat reprezentanții Erste.

Pe parcursul întregului proces aferent schimbului comercial, Batavia asigură atât încheierea acordurilor comerciale, cât şi executarea plăţilor, care pot fi declanşate automat de evenimente specifice de-a lungul lanţului de distribuţie şi înregistrate în blockchain.

Platforma poate integra instrumente de urmărire şi de identificare, precum şi de gestionare a riscurilor ce pot fi asociate unor evenimente importante din lanţul de distribuţie şi semnalelor transmise de dispozitive IoT [Internet of Things], agreate între cumpărător şi vânzător.

Primele tranzacţii în timp real între clienţi corporativi constituie un reper important în dezvoltarea platformei Batavia şi evidenţiază imensul potenţial al acestei platforme de comerţ global. Erste Group este recunoscător clientului său, compania Lenzing AG şi filialei sale Lenzing Fibers GmbH, precum şi membrului platformei Batavia, CaixaBank, pentru colaborarea de succes în realizarea uneia dintre tranzacţiile-pilot”, a afirmat Patrick Götz, Şeful Diviziei Corporate Flow Products al Erste Bank AG cu sediul la Viena.

Götz a subliniat că, până la integrarea completă a platformei în oferta Erste adresată clienţilor companiilor, este necesar să se parcurgă şi alţi paşi importanţi.

După aceste prime tranzacţii-pilot cu clienţi, Batavia intră într-o nouă etapă ce se axează pe crearea unei soluţii tehnice funcţionale.

„Acest lucru ar putea presupune parteneriate cu companii fintech, instituţii financiare şi alţi lideri în inovaţie de pe piaţă”, au mai afirmat reprezentanții Erste.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii