Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Pe 4 mai, fanii din toată lumea celebrează „Star Wars Day”

Ziua de 4 mai a fost stabilită de fanii „Star Wars” pentru a celebra toate lucrurile care formează universul Star Wars. Fanii din întreaga lume sărbătoresc această zi fie prin postarea de conținut cu și despre Star Wars în Social Media, fie organizând petreceri de vizionare a seriei Star Wars, îmbrăcând costume și haine Star Wars sau îmbogățindu-și colecția de produse Star Wars.
Ecard_LukeVaderDuel_SWD

În anul 1978, fanii au inventat un joc de cuvinte pornind de la clasicul slogan Star Wars, „May the Force Be With You” („Forța să fie cu tine”): „May the FOURTH Be With You”. Deși, inițial, fanii din SUA au invocat această expresie ca urare în ziua de 4 iulie, în anul următor sărbătoarea a fost mutată pe 4 mai, ca urmare a publicării unei pagini de publicitate în ziarul „The London Evening News”, care conținea un mesaj de felicitare adresat primei femei britanice în funcția de Prim-Ministru, Margaret Thatcher, pentru câștigarea alegerilor chiar pe 4 mai 1979: „May the Fourth Be With You, Maggie. Congratulations!”

De atunci, și în special în ultimii ani, fanii Star Wars au declarat ziua de 4 mai ca fiind ziua lor de sărbătoare, zi care a oferit totodată oportunitatea Lucasfilm de a recompensa comunitatea  Star Wars, care celebrează în fiecare an povestea dintr-o galaxie îndepărtată.Ecard_ChewieRawr_SWD

Astfel, din 2012, Lucasfilm încurajează activitățile de 4 mai, atât prin site-ul său oficial și canalele sociale, cât și prin diverse oferte speciale și reduceri pentru produsele Star Wars.

Și pentru că jocul de cuvinte „May the 4th Be With You” nu are aceeași conotație atunci când este tradus în alte limbi, s-a adoptat ca denumire globală „Ziua Star Wars” /  „Star Wars Day” pentru această sărbătoare anuală.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii