FacebookTwitterLinkedIn

De Ziua Internațională a Muzeelor poți vizita gratuit toate muzeele din structura Muzeului Municipiului București. Tema ediției din 2018 este „Muzeul hiperconectat: noi abordări, noi publicuri”.

1. Astfel, la Palatul Suțu se pot viziona expozițiile temporare: „Timpul Orașului”, „București – de la urbea patriarhală la capitala marilor înfăptuiri”, „Războiul între mit și artă” sau expoziția outdoor de fotografie InstantA.

2. Casa Filipescu-Cesianu propune expozițiile permanente „În  apropierea sfinților. Frescele de la Mănăstirea Văcărești după 40 de ani” și „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, alături de cea temporară „Zeițe și șamani în credințele străvechi. Plastica antropo – zoomorfă  – de la artă la identitate”.

CITEȘTE ȘI Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute

3. La Muzeul George Severeanu  noua expoziție oferă o selecție dintre cele 3.000 de obiecte arheologice și peste 9.000 de monede din colecția doctorului, alături de vase grecești, statuete greco-romane și monede din diverse spații culturale, cu valoare istorică și documentară.

CITEȘTE ȘI George Severeanu, medic și colecţionar de antichităţi

4. Muzeul Nicolae Minovici prezintă expoziția permanentă „Vila Dr. Nicolae Minovici – Restitutio”, cuprinzând obiectele de artă populară din colecția Doctorului Nicolae Minovici, prima colecție de acest gen din spațiul românesc. Costume, obiecte de ceramică, mobilier și obiecte de artă religioasă întregesc viziunea colecționarului despre identitatea românească tradițională de la începutul secolului al XX-lea.

6. La Muzeul Theodor Aman, tehnologia modernă face posibilă întâlnirea dintre vizitatori și artist, iar picturile murale cu scene istorice, tablourile și piesele de mobilier, semnate de Theodor Aman, pot fi admirate în prima locuință-atelier din București.

CITEȘTE ȘI La început a fost Theodor Aman

7. Colecția de artă „Ligia și Pompiliu Macovei” cuprinde tablouri semnate de mari pictori români precum Pallady, Maxy și Ţuculescu și lucrări ale Ligiei Macovei, alături de obiecte de sticlărie şi diverse artefacte din toate colţurile lumii.

8. Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu – Storck cuprinde lucrări de sculptură, pictură, desene în tuș și cărbune, pasteluri, acuarele și guașe, adăpostite într-o  bijuterie arhitecturală a Bucureştiului, ce a servit drept atelier unei familii de mari artiști, iar la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” noua expoziție „Descoperim împreună Universul” extinde oferta Observatorului: participarea la observații pe terasă și în cupolă, proiecții în planetariul digital, imagini astronomice de înaltă calitate, grafice, diagrame și explicații detaliate.

CITEȘTE ȘI Pinacoteca, radiografia unui popor