FacebookTwitterLinkedIn

Amestecul de inovaţie tehnică şi creativitate în materie de design este cheia succesului celor de la Buben & Zorweg. Au trecut mai bine de două decenii de la apariţia acestui brand, suficient cât să devină lider în domeniul watch winder-elor şi seifurilor, unde concurenţa nu este deloc neglijabilă, dacă e să ne gândim la branduri precum Scatola Del Tempo, Döttling, Agresti, Swiss Kubik, Stockinger sau Rapport London.

Azi, orice colecţionar de ceasuri visează la unul dintre modelele de top Buben & Zorweg. Foarte atenţi cu imaginea şi cu inovaţiile lor, specialiştii acestui brand au creat propriile mărci înregistrate, Time Mover şi Objects of Time. Calitatea produselor a făcut ca brandul să fie reprezentat în o sută de ţări (între care şi România, prin Orologeria Galt), în unele locuri existând chiar boutique-uri monobrand.

Diversitatea ofertei este cu adevărat uimitoare. Iar acest lucru li se datorează celor trei vizionari care îl conduc, Christian şi Daniel Zörweg şi Harald Buben. Este o companie creată pe fundaţia unei prietenii solide, ale cărei baze au fost puse încă din studenţia lui Christian şi Harald. De la producerea primelor watch winder-e la capodoperele tehnice şi de design nu a trecut mult timp. Azi, Buben & Zorweg personalizează modele şi creează piese multifuncţionale care nu sunt doar „adăpost” pentru ceasurile automatice, ci funcţionează şi ca seif, cu humidor, bar şi sistem audio încorporate.

The Treasury

Acest model reprezintă unul dintre cele mai convingătoare răspunsuri ale specialiştilor de la Buben & Zorweg la neajunsurile pe care trecerea timpului le cauzează. Este soluţie elegantă şi extrem de eficientă de a proteja ceasurile şi celelalte comori ale familiei. Nu este un model nou, dar designul şi funcţionalitatea lui îl menţin în actualitate. Ceasurile, băuturile de colecţie şi trabucurile sunt puse laolaltă într-o adevărată vitrină a luxului.

The Treasury devine centrul de atenţie al celor care îţi trec pragul reşedinţei, este obiect al adoraţiei pentru orice colecţionar. De fapt, el confirmă că, în materie de orologerie, joci în liga superioară, eşti un iubitor al seriilor ultralimitate. The Treasury are module Time Mover, cu o capacitate de opt sau 16 ceasuri fiecare, un seif SI-60, uşi care se armează electronic, sistem pe bază de tehnologie LED, cu funcţie de stingere progresivă, sistem de alarmă, unitate centrală de control, trusă de scule pentru ceasuri, humidor, bar şi modul pentru depozitare, cu opt sertare.

Să nu uităm de piesa centrală: spectaculosul ceas cu flying tourbillon şi cadran îmbrăcat în ruteniu. Să menţionăm şi finisajele şi materialele folosite: macassar, sticlă antiglonţ pe ramă de metal, piele nappa, velur de cea mai bună calitate. The Treasury cântăreşte 600 de kilograme şi are următoarele dimensiuni:
2030 x 2030 x 570 mm.

The Bespoke Line

Luxul înseamnă personalizare – asta ţi-o va spune orice manufacturier care se respectă, orice furnizor de produse şi servicii high-end. Buben & Zorweg nu putea face excepţie. Modelele sale pot fi acum personalizate prin utilizarea de esenţe rare de lemn la alegere. Pielea nappa este disponibilă în zece nuanţe, la fel şi lacul strălucitor, culorile variind de la verde-smarald la roşu Diabolo. Seifurile nu mai sunt de mult simple sisteme de protejare a comorilor personale; ele devin în sine un simbol al statutului proprietarului şi, iată, obiecte create pentru tine şi doar pentru tine.

Despre această unicitate ne vorbeşte şi Harald Buben, unul dintre fondatorii companiei: „Bespoke Line este singurul serviciu de acest gen din întreaga industrie de profil. Fiecare dintre aceste capodopere personalizate îi dă proprietarului posibilitatea de a se implica în procesul de creaţie. Unul dintre clienţi şi-a dorit, de exemplu, ca pielea seifului să fie identică cu aceea folosită la tapiţeria noului Bentley decapotabil pe care tocmai şi-l comandase.

Acum seiful se află la loc de cinste în dormitorul său, sub o fotografie a proprietarului cu cei doi copii ai săi şi maşina. Cum din zece comenzi făcute la noi, patru vizează elemente ce ţin de personalizare, Bespoke Line vine în întâmpinarea colecţionarilor pasionaţi care îşi doresc un lucru cu totul şi cu totul unic.” Capacitatea de producţie a companiei face ca aşteptarea pentru realizarea unui astfel de obiect să nu dureze mult: seiful va fi gata în doar 12 săptămâni de la comandă.

The Grande Private Museum

Să aibă în posesie obiecte foarte valoroase pe care să nu le poată prezenta este un lucru frustrant pentru orice colecţionar. Pentru ei a fost creat The Grande Private Museum, o altă mostră de ingeniozitate marca Buben & Zorweg. Dacă în cazul altor piese designul acaparează atenţia, The Grande Private Museum a fost gândit drept un model discret, cadrul perfect pentru adevărata comoară, cea aflată înăuntru.

„Pentru anumiţi colecţionari, un obiect de preţ are mai degrabă o valoare sentimentală decât financiară”, spune Christian Zörweg. „Exponatele care vor fi găzduite de acest model sunt chiar lucrurile la care colecţionarii ţin cel mai mult, de care sunt realmente îndrăgostiţi.”

Realizarea modelului a cerut mai bine de 2000 de ore de cercetare şi proiectare. Specialiştii spun că tehnicitatea acestuia este vizibilă în orice detaliu. Eu aş zice că, dimpotrivă, marea victorie este felul în care au reuşit să ascundă efortul tehnic, să creeze senzaţia de firesc, ca în cazul deplasării silenţioase pe verticală a geamului antiglonţ de 22 de milimetri care cântăreşte nu mai puţin de… o sută de kilograme.

The Grande Private Museum dispune de un sistem biometric de identificare pe baza amprentei, de un complex sistem LED pentru optima iluminare a exponatelor şi de alarmă ce poate fi conectată la cea a casei. Partea inferioară poate găzdui un seif.