FacebookTwitterLinkedIn

Gigantul fintech din SUA a achiziționat restul de 30% din GoPay din China, cunoscută în mod oficial sub numele de Guofubao Information Technology Co., la 31 decembrie 2020, conform datelor acționarilor din Sistemul Național de Publicitate pentru Informații de Credit pentru Întreprinderi, transmite Reuters.

Achiziția a venit la un an după ce PayPal a cumpărat o participație de 70% la GoPay, pentru o sumă nedivulgată, devenind prima companie străină licențiată să furnizeze servicii de plată online în China.

Dar acum, preluând controlul deplin al unuia dintre jucătorii mai mici de pe cea mai mare piață de plăți din lume, PayPal va concura cu giganții de plăți interni Alipay (deținut de Ant Group, afiliat cu Alibaba) și WeChat Pay (deținut de Tencent Holdings Ltd).

Achiziția de miză vine, de asemenea, pe fondul campaniei antimonopol a Beijingului împotriva Alibaba Group Holding Ltd și a altor companii online.

În luna august a anului trecut, PayPal a numit-o pe Hannah Qiu șefă a afacerilor din China, fiind responsabilă pentru formularea strategiei pe termen lung în cea de-a doua mare economie din lume.

PayPal a declarat în raportul său anual din 2019 că scopul său inițial în China este de a oferi soluții de plată transfrontaliere comercianților și consumatorilor chinezi, care leagă ecosistemul comercial al țării de rețeaua globală PayPal.

Dar în acest domeniu PayPal se confruntă și cu perspectiva concurenței din partea companiilor chineze.