Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Pavel Dumitru Ghișe – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Pavel Dumitru Ghișe Avere: 26-28 de milioane de euro Varsta: 50 de ani Resedinta: Sibiu Domeniu/Companie: Industria hotelieră, distribuție carburanți, imobiliare  

Numele lui Pavel Ghişe este legat de cel al hotelurilor Golden Tulip Ana Tower (Sibiu, patru stele), Hotel Ana (Sibiu, trei stele), Golden Tulip Ana Dome (Cluj, patru stele), de al lanţului de benzinării Ana Oil, dar şi de proprietăţi imobiliare în centrul Sibiului şi al Clujului. Omul de afaceri sibian spune că absolut toate afacerile au mers tot mai greu în ultimul an. „E drept, speranţa moare ultima, dar lucrurile au mers din rău în mai rău“, subliniază Ghişe.

Astfel, în 2010 cuvântul de ordine a fost „prudenţă“. Nu a închis, nu a vândut, nu a intrat în insolvenţă, ci s-a concentrat pe supravieţuire. În cazul hotelurilor, a observat o uşoară creştere a gradului de ocupare comparativ cu anul precedent, dar nu a fost vorba de o creştere spectaculoasă. Oficialii Golden Tulip Ana Tower au raportat o creştere cu 25,5% a numărului de nopţi de cazare înregistrate în 2010 faţă de 2009. „Semn al creşterii de anul trecut este şi faptul că hotelul a avut un grad de ocupare de 100% de Revelion“, au spus oficialii hotelului de patru stele la începutul acestui an, fără a raporta şi rezultatele financiare ale hotelului. Această creştere a fost în bună parte anulată de ajustările de tarife. „Preţurile au scăzut cu 10-15% în unele situaţii“, explică Pavel Ghişe.

Nici în domeniul distribuţiei de carburanţi situaţia nu a fost mult diferită. Singurul lucru pe care sibianul ni l-a putut spune despre Ana Oil a fost că nu a fost nevoit să închidă niciuna din cele zece benzinării, la câte a ajuns în zona Ardealului.În aceste vremuri tulburi, omul de afaceri sibian nu a reuşit să găsească un investitor strategic. „Preţurile sunt la pământ în imobiliare. Incertitudinea ţine pe loc orice investiţie. Cui să vindem?“, se întreabă retoric Pavel Ghişe. Cu un an în urmă, antreprenorul recunoştea eşecul de a aduce retailerul Praktiker pe terenul de 14.000 de metri pătraţi deţinut în Sibiu. În acest an spune că nu a făcut greşeli. Nu pentru că ar fi aplicat o strategie nouă, ci pentru că nu a luat absolut nicio decizie.

Vezi care era averea lui Pavel Dumitru Ghişe în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii