Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Patru țări europene au interzis accesul românilor din cauza creșterii numărului de infecții COVID-19

România se află în zona galbenă a țărilor din Europa, fiind a treia țară după numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Malta, Slovacia, Danemarca și Estonia sunt țările care au limitat accesul românilor pe teriroriul lor.
 aboneaza-te
vacanta shutterstock_521163331
 Pe lista de state ai căror cetățeni vor putea intra în Malta de la 1 iulie nu se regăsește România, dar situația s-ar putea schimba până la 15 iulie, când, potrivit visitmalta.com, toate celelalte restricții vor fi ridicate. Statele europene care pot zbura în și dinspre Malta sunt: Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franța , Germania, Grecia, Islanda, Israel, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Slovacia, Spania și Ungaria.

Slovacia nu permite accesul cetățenilor români pe teritoriul său în scop turistic, de afaceri, personal. Începând cu 20 iunie, cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene pot traversa teritoriul Slovaciei, fără aprobarea prealabilă a Ministerului slovac de Interne, cu condiţia ca tranzitul să se realizeze fără oprire, în cel mult 8 ore de la intrare, inclusiv opririle destinate alimentării cu combustibil, potrivit Ambasadei române din Slovacia.

Danemarca și-a deschis granițele către şi dinspre majoritatea ţărilor europene, cu excepţia a şase ţări, printre care și România. Ambasada României la Copenhaga a precizat ulterior că românii pot intra pe teritoriul Danemarcei  cu condiția de a avea minimum 6 nopți de cazare rezervate. Aici pot fi consultate condițiile în care este permis accesul cetățenilor români în statul danez.

 Estonia a anunțat că românii care doresc să intre pe teritoriul acestei țări trebuie să stea în caratină.

O parte din țările care se mai află în „zona galbenă” sunt Suedia, Portugalia, Bulgaria și Polonia. Alte țări din afara blocului comunitar care se află în zona galbenă sunt Marea Britanie și Serbia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii