Cautare
, Staff

Gadget |
|

Patru echipe românești vor participa la finala Campionatului Mondial de Robotică din SUA

A doua ediție a BRD FIRST Tech Challenge, în care 90 de echipe (1.200 de liceeni) s-au întrecut în cea mai mare competiție de robotică din România, și-a desemnat câştigătorii duminică, 25 martie, la Sala Polivalentă.
 aboneaza-te
imageedit_15_3841842681

După luni de muncă, timp în care și-au proiectat și construit roboții, cele patru echipe câștigătoare, XEO de la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan din Alba Iulia, QuantumRobotics, de la Liceul Internațional de Informatică din București, Qube de la Colegiul Național Mihai Viteazul din București și Technogods de la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu s-au calificat pentru finala Campionatului Mondial de Robotică din Statele Unite ale Americii, de la Detroit.

 aboneaza-te

„Ediția din acest an a ieșit și mai bine decât cea de anul trecut, au participat mult mai mulți liceeni, a fost și mai multă adrenalină, iar roboții sunt din ce în ce mai perfomanți. Îi felicit pe cei care au câștigat, să nu uite când pleacă în SUA că sunt români, iar românul este luptător, este competitiv, își dorește să câștige. Putem fi mai buni decât americanii!”, declară Dana Războiu, fondatoarea asociației „Nație prin Educație” care a adus și a implementat în România această competiție.

La finala de la București au fost prezenți atât membri ai juriului FTC din America, cât și președintele FIRST Tech Challenge, Ken Johnson, care a venit pentru prima dată în România, special pentru concursul de aici.

„Faceți parte din primul val al acestei mișcări care aduce o schimbare importantă în țara voastră, care vă va schimba viețile și vă va ajuta să schimbați lumea. FIRST este un acronim de la inspirație și recunoaștere în știință și tehnologie. În acest moment, voi vă alăturați unei comunități care include 500.000 de elevi și 150.000 de voluntari care participă, în fiecare an, la FIRST, iar aceste cifre cresc în fiecare an. Totul se bazează în prezent pe tehnologie și pe inovație. Voi sunteți oamenii care rezolvă probleme și vă garantez că unii dintre cei 1.200 de elevi care se află acum, aici, în 10, poate 15 ani vor descoperi soluții care vor vindeca anumite boli”, a declarat Ken Johnson.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii