FacebookTwitterLinkedIn

Cele patru companii românești prezente în clasament fac parte din grupul celor 62 de companii din Europa Centrală reprezentate în clasamentul aflat la 17-a ediție. Acest clasament este realizat de echipa globală Deloitte dedicată industriei IT, media și telecom.

Integratorul de sisteme IT Trencadis din Baia Mare s-a clasat cel mai bine, pe locul 176, având o creștere de 710%.

Următorul clasat a fost Tremend din București, locul 371, cu o creștere de 324%, urmat de APSISWARE, locul 467 după o creștere de 241% și Qualitance, locul 493, având o creștere de 226%.

Atât Trencadis cât și Tremend au fost incluse în clasamentul din acest an Deloitte Technology Fast 50.

„Doresc să felicit companiile românești prezente în clasament și așteptăm să le vedem succesele și în anii care vin. Prezența în clasamentul Fast 500 reprezintă dovada competitivității pe plan internațional a companiilor românești”, a spus Alina Mirea (foto), partener al Deloitte România.

Cu o creștere excepțională de 107.117%, compania Deliveroo din Marea Britanie s-a clasat pe primul loc. Deliveroo oferă consumatorilor posibilitatea de a efectua comenzi la restaurante locale care altfel nu oferă livrare la domiciliu.

Anul acesta, clasamentul Technology Fast 500 cuprinde companii din 18 țări, iar creșterea medie a fost de 1.377%, în creștere față de 967% în 2016. Creșterea individuală a companiilor prezente în clasament a fost între 220% și 107.117%.

Cele mai multe companii prezente în clasament provin din industria software, media, hardware și comunicare.

Franța are cea mai numeroasă prezență în clasamentul Technology Fast 500 EMEA, pentru al șaptelea an consecutiv, urmată de Marea Britanie. Ele sunt urmate de regiunea Europei de Est, Olanda și Suedia.

Programul Deloitte Global Technology Fast 500™ EMEA este un clasament realizat la nivel de industrie, care pune accent pe ecosistemul tehnologic. Clasamentul recunoaște companiile din domeniul tehnologiei care au înregistrat cea mai rapidă creștere în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) în ultimii patru ani.

Programul se înscrie inițiativei Deloitte Global Technology Fast 50, care stabilește ierarhia celor mai rapide companii pe regiuni sau arii geografice specifice, fiind derulat de grupul Deloitte Global dedicat industriei media, tehnologie & telecomunicații (TMT).