FacebookTwitterLinkedIn

“Acesta este un instrument care să permită reducerea decalajului de bogăţie şi de venit, să niveleze inegalităţile sistemice legate de culoarea pielii sau de sexe şi să creeze o Securitate economică pentru familii”, a declarat într-un mesaj postat pe Twitter, patronul platformei de social media, a cărui avere este estimată la 7,3 miliarde de dolari de către revista Forbes, notează AFP, citată de Agerpres.

Suma va fi donată unei asociaţii, ”Mayors for a guaranteed income”, care reuneşte primarii din 16 oraşe ale ţării, militanţi în favoarea instituirii unui venit universal.

“Întreaga reţea este foarte recunoscătoare pentru acest sprijin. Împreună putem face să funcţioneze economia americană pentru toată lumea”, a răspuns asociaţia primarilor într-un alt tweet.

Tema venitului universal apăruse în campania fostului candidat la alegerile primare democrate Andrew Yang, al cărui proiect principal era de a furniza fiecărui american de 18 ani şi peste un venit de 1.000 de dolari lunar necondiţionat.