Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Patronatele din turism: „Solicităm numirea unor specialişti din turism la conducerea Ministerului Turismului, nu numai persoane fără legătură cu domeniul”

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) şi Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR), organizaţii reprezentative pentru industria turismului, solicită partidelor politice, Parlamentului României şi Preşedinţiei numirea unor specialişti din turism la conducerea Ministerului Turismului.
turism-romania

„Susţinem cu tărie ca funcţiile de conducere din Ministerul Turismului, ministru şi secretar de stat, să fie deţinute de specialişti din turism, întrucât este nevoie de expertiză în domeniu, care să ne permită să facem progrese reale, pe fiecare zonă a industriei noastre. Nu putem avea permanent la conducerea instituţiei care administrează turismul numai persoane fără legătură cu domeniul”, au transmis patronatele într-un comunicat de presă.

De asemenea, aceștia au mai spus că turismul din țara noastră se află într-un moment critic, cu impact negativ asupra evoluţiei acestuia și că niciun act normativ nu a fost aprobat în ultimele şase luni: „Cel referitor la acordarea voucherelor de vacanţă şi angajaţilor din sistemul public nu este aprobat, Legea Turismului nu a intra în dezbatere, propunerile ANAT referitoare la garantarea pachetelor turistice nu s-au concretizat într-un act normativ”.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, România a fost vizitată în 2016 de numai 2,5 milioane de turişti străini. Deși a existat o creștere de 10%, reprezentanții patronatelor din turism sunt de părere că aceasta este nesemnificativă comparativ cu cea înregistrată de Bulgaria, vizitată anul trecut de peste 8 milioane de turişti străini.

„Turismul are potential să contribuie cu mai mult de 2% la PIB-ul României, trebuie doar să fie considerat o prioritate a economiei naţionale şi tratat ca atare, cu maximă responsabilitate. În final, solicităm să fim consultaţi în cazul nominalizărilor pentru posturile de conducere din Ministerul Turismului, dacă se doreşte cu adevărat turism în România”, se mai arată în comunicatul de presă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii