Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

Patriarhul Daniel: „Suntem de acord să renunțăm la salariile de stat”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a declarat, sâmbătă, că Biserica este de acord să i se impoziteze veniturile și preoții să nu mai primească salarii de la stat, cu condiția ca BOR să primească înapoi proprietățile confiscate, informează Agerpres.
Biserica St. Thomas

După ce a sfinţit capela de la Penitenciarul Jilava, PF Daniel a fost întrebat ce le transmite celor care spun că biserica ar putea fi un bun Moş Nicolae pentru bugetul de stat.  Patriarhul Daniel a răspuns: „Da, noi am spus de mai multe ori că suntem de acord nu numai să impoziteze veniturile, ci să şi renunţăm la salariile de la stat dacă ni se dă înapoi ceea ce în mod abuziv a luat statul ca proprietăţi”, arată sursa menționată.

El  a mai afirmat că Biserica Ortodoxă Română nu vrea să stea „cu mâna întinsă la stat tot timpul”, dar trebuie ca statul să dea înapoi ceea ce a fost luat de la Biserică. „Deci, noi nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la stat tot timpul, dar statul să ne dea înapoi ceea ce a luat ca fiind donaţii date bisericii în mod liber. Când se face echilibrul acesta, nu mai avem nevoie de salarii de la stat şi nici de celelalte”, a mai spus PF Daniel.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii