Cautare
, Staff

Bănci |
|

Patria Bank continuă să înregistreze pierderi: 19 milioane de lei, în primul trimestru

Patria Bank, care la 1 mai a aniversat un an de când a finalizat fuziunea, continuă să raporteze pierderi, reiese dintr-un datele publicate pe Bursa de Valori București (indice: PBK).
Unitate-Patria Bank

În primul trimestru al acestui an, aceasta a înregistrat pierderi de 19,01 milioane de lei, cu 22% mai mult decât cele din aceeași perioadă a anului trecut.

La cheltuieli operaționale de 40,57 de milioane de lei, cu 1,1% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut, veniturile operaționale s-au redus cu 4,6%, până la 30,87 de milioane de lei.

Activele acesteia s-au redus cu 0,6%, față de finele anului trecut, ajungând la 3,62 de miliarde de lei.

Portofoliul de credite a înregistrat, la 31 martie, un avans de 4,2% față de sfârșitul anului trecut și de 13,6% față de nivelul de la aceeași dată a anului trecut, consolidând astfel premisele revenirii creșterii veniturilor nete din dobânzi în teritoriu pozitiv, în perioadele viitoare.

În primul trimestru din 2018 planul de vânzări credite noi a fost realizat în proporție de 113% (reprezentând un volum de vânzări de 213 mil. lei). Pe parcursul trimestrul I din 2018 Banca a atras un număr de 640 clienți noi persoane juridice, activitatea de creditare pe segmentul persoane juridice (IMM, Agro și Micro) a generat 550 de credite noi, atât prin sucursalele Băncii, cât și prin canalele alternative, inclusiv prin nouă platforma lansată Patria Partener”, se detaliază în raportul aferent primului trimestru al acestui an.

În cursul trimestrului întâi, banca a efectuat o acțiune de scoatere în afară bilanțului a creditelor în stare de nerambursare acoperite integral cu ajustări de depreciere cu scopul îmbunătățirii indicatorului ratei creditelor neperformante, pentru o valoare brută de 30 de milioane de lei.

Depozitele atrase de la clientela bancară au înregistrat, la 31 martie 2018, o scădere de 2% față de începutul anului, până la 3,18 miliarde de lei, această scădere fiind concentrată în principal în segmentul Corporate&IMM, unde volatilitatea este mai mare.

Sursele de finanțare au fost diversificate prin operațiuni REPO cu titluri de stat cu contrapartide din piață și de împrumutul subordonat în suma de 4,3 milioane de euro primit în februarie 2018 de la EEAF Financial Services BV.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii