FacebookTwitterLinkedIn

”Vorbim de o investiție mare. Într-o primă fază, patinoarul va avea 500 de locuri, însă poate fi extins către 1.000 de locuri dacă are un succes mare. Patinoarul, care va fi acoperit, va funcționa 11 luni pe an și îi va deservi pe toți cei care doresc să patineze”, a declarat omul de afaceri Bogdan Enoiu, prezent marți la o conferință de presă pe tema acestui proiect. Complexul sportiv se va întinde pe o suprafață de 20 de hectare.

Potrivit primarului orașului Otopeni, Silviu Gheorghe, vor continua și alte investiții importante. De altfel, acesta consideră că sportul se află într-un impas și trebuie luate măsuri pentru ca ”oamenii de decizie” să se adune și să facă un proiect pentru relansarea sportului românesc.

”Vor urma o sală polivalentă de 5.000 de locuri, cinci terenuri de tenis acoperite și 20 descoperite. Ne dorim să-l convingem să facem și o arenă pentru BRD Năstase Țiriac Trophy”, a mai spusi Enoiu.

Patinoarul este destinat în special copiilor, care se vor antrena gratuit aici. Enoiu a vorbit despre ”tarife mici”, pentru toată lumea, referindu-se inclusiv la echipele de profesioniști, care vor plăti o taxă mică pentru întreținerea arenei. Totodată, arena va fi folosită și în campionatul național de hochei pe gheață.

Acest patinoar, care va fi operat prin Fundația Ion Țiriac, este singurul din București realizat 100% în urma unei investiții private (susținută de Ion Țiriac). Scopul este încurajarea practicării sportului în rândul copiilor, tinerilor și sprijinirea echipelor sportive.