FacebookTwitterLinkedIn

Ivo are 10 ani, e fratele mai mic a lui Sasha, cu care împărtășește cam aceleași pasiuni: muzică și sport. Perioada de izolare l-a apropiat și mai mult de pian și chitară, instrumente cu care și-a făcut intrarea în diverse concursuri de unde a plecat cu premii.

„Sunt Ivo Costea, am 10 ani și sunt în clasa a IV-a la Școala Aletheea. Îmi place foarte mult muzica. Știu să cânt la chitară și pian. În ultimii ani am câștigat premii la Concursul Național „Iosif Sava“ (chitară), Concursul Național „Bucuria muzicii“ (chitară) și Concursul Național „Prietenii muzicii“ (pian).

Studiez de 5 ani pianul și de 3 ani chitara, la Școala de Muzică Mozartinno. Această perioadă de izolare m-a făcut să mă atașez și mai mult de aceste două instrumente. Am avut mai mult timp pentru a studia și progresa, dar și șansa de a participa la un concert online.

Îmi place foarte mult și sportul: înot, boulder, escaladă, schi, snowboard, dar preferatul meu rămâne echitația. Mă înțeleg foarte bine cu Rafael, căluțul pe care îl călăresc. Acum câteva luni am participat la primul meu concurs (Karpatia Horse Show), unde am câștigat locul I. În această perioadă de izolare nu am putut să mai merg la antrenamente. Mi-e foarte dor de Rafael și de antrenoarea mea!

De câteva luni particip la cursuri de karate și îmi place foarte mult. Visul meu este să ajung la concursurile europene de karate. Vestea bună este că, în perioada de izolare, am făcut antrenamentele online.

Îmi plac și limbile străine, printre care limba chineză, pe care o studiez la Institutul Confucius. Acolo am dat primele două examene de limba chineză, iar acum mă pregătesc pentru al treilea nivel (HSK3).

Am învățat, de la părinții și profesorii mei, că fiecare copil este important și unic și că trebuie să ne urmăm întotdeauna visurile.“