Cautare
, Contributor

Hobby |
|

Pasiunea ca stil de viață: Bogdan Cosma Cristofor, campion Karting Masters 2019

Te uiți la ei și te întrebi dacă sunt adevărați! Le sclipesc ochii de bucurie când vorbesc despre pasiunile lor și, chiar dacă sunt niște copii ca toți copiii, au deja CV-uri bogate, iar rezultatele obținute sunt dovada că și-au luat joaca în serios și nimic nu-i mai poate opri din drumul lor. Altfel spus, și-n această ediție a revistei aducem în lumina reflectoarelor copii ambițioși și talentați: două perechi de frați și o zână a culorilor. Să-i cunoaștem!
 aboneaza-te
bogdan cristofor GalaCampionilor_2017_106

Bogdan are 9 ani, iubește sportul, adrenalina și viteza. De trei ani face karting și, la fel ca fratele său care s-a prezentat pe pagina anterioară a revistei, se bucură de titlul de campion Karting Masters 2019, la categoria lui de vârstă.

„Mă numesc Bogdan Cosma Cristofor și sunt o fire sportivă, veselă și comunicativă. Fac sport de la vârsta de 4 ani. Am început cu karate kyokushin și, chiar dacă mă descurcam destul de bine, m-am simțit atras de mașini, motocross și karting. La vârsta de 6 ani, alături de fratele meu mai mare, am încercat kartingul. Timp de 2 ani am practicat ambele sporturi în paralel, dar în momentul în care am atins, pe pistă, viteza de 100 km/h am știut cu toată ființa mea că acesta este sportul vieții mele.

În cei 3 ani de karting, am obținut mai multe performanțe. În 2017, am câștigat titlul de campion național, categoria Pikowatt. Gala decernării premiilor a avut loc într-o superbă clădire din Iași, iar eu m-am simțit deosebit de important. În 2018, am obținut titlul de vicecampion în campionatul Karting Masters, categoria Micro, urmând ca în 2019 să devin campion Karting Masters la categoria Micro. O altă performanță importantă pentru mine este obținerea locului 5 la „Trofeo Ayrton Senna“, organizat în Sarno, Italia, în decembrie anul trecut.

Mulți părinți consideră că acest sport este periculos,  dar eu nu sunt de acord. Până acum am avut doar două răsturnări și nici măcar o zgârietură. Suntem extrem de bine protejați: kartul este foarte jos și bine gândit, iar noi purtăm combinezoane speciale, omologate, avem costieră, gâtieră și cască.

Ca să pot practica acest sport, părinții mi-au impus o regulă clară: să nu neglijez școala. Eu consider că le îmbin pe amândouă cu plăcere. La școală am profesori înțelegători, recuperez tot ce pierd atunci când lipsesc.

Perioada de izolare n-a fost ușoară pentru mine, mi-au lipsit colegii, prietenii și competițiile.  Mă bucur că, în sfârșit, am reînceput antrenamentele și sper ca foarte curând să înceapă și competițiile.

Visul meu este să câștig campionatul mondial de karting din Italia, să-mi fac părinții și bunicii mândri
de mine și, în felul acesta, să le mulțumesc pentru toată susținerea și toate sacrificiile pe care le fac pentru mine.“

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii