FacebookTwitterLinkedIn

Cosmin Bradea – Managing Director, cargo-partner Expediții SRL

De loc din HUNEDOARA, absolvent al Colegiului Național de Informatică “Traian Lalescu”, Cosmin Bradea este un împătimit al sporturilor de orice natură, preferând un teren de fotbal sau unul de tenis de câmp, dar la fel de mult iubind arta și plimbările prin muzee. Licențiat al Universității Politehnica din Timișoara în Managementul Producției și Transporturilor, în ultimul an de studii Cosmin a luat contactul cu domeniul logisticii, în practică, în Statele Unite, unde a lucrat pentru un lanț de hipermarket-uri în poziția de Sales Supervisor.

S-a întors însă în România cu încrederea că și aici își va putea pune amprenta în dezvoltarea domeniului logisticii și primul pas în carieră l-a făcut în Timișoara, pe poziția de Head of Material Management în cadrul unei companii care se ocupă cu producția de anvelope destinate industriei de automotive. Ambiția însă i-a adus o schimbare în viață în 2006, când a ales să își continue cariera în cadrul cargo-partner Expediții pe poziția de Logistic Manager, ocupând pe rând, mai multe funcții manageriale în cadrul companiei, în urmă cu un an fiind promovat în funcția de Managing Director.

De ce a fost Cargo Partner o companie atractivă pentru dumneavoastră?

cargo-partner este o companie care întotdeauna a susținut dezvoltarea angajaților săi atât în plan profesional, cât și pe plan personal, investind în tineri cu potențial. Mai mult, compania crează și dezvoltă permanent soluții inovatoare pentru piața de profil fiind, de exemplu, printre primele companii  din România care în 2005, primea comenzi  online de la clienți către platformele logistice pentru livrarea bunurilor direct la beneficiarii finali.

Câteva cuvinte despre istoria companiei?

Înființată în 1983, cargo-partner este un furnizor privat de soluții info-logistice complete cu un portofoliu vast de servicii de transport aerian, naval, rutier și de depozitare, specializată în tehnologia informației și optimizarea lanțului de aprovizionare. Suntem alături de clienții noștri prin cele 130 de birouri situate în 30 de țări din întreaga lume, oferind soluții rapide și eficiente, adaptate cerințelor clienților.

Luna octombrie a anului 2000 marchează începutul activității companiei austriece cargo-partner GmbH pe piața locală prin deschiderea primului birou din România în București, oferind aceleași servicii. În prezent cargo-partner își desfășoară activitatea în 6 locații: Cluj, Constanța, Iași, Sibiu, Timișoara și București (unde are sediul central).

Prin ce se diferențiază cargo-partner de concurență?

În primul rând prin faptul că privim business-ul la nivelul întregului lanț de aprovizionare și nu punctual, la nivel de transport individual. În cargo-partner toate departamentele formează un întreg, indiferent de serviciile pe care le gestionează. Această structură ne permite să luăm decizii rapide și să particularizăm fiecare business în funcție de zonă, de tipul de client și nevoile acestuia, ajutându-l pe tot parcursul lanțului de aprovizionare și lăsându-i posibilitatea ca să se concentreze pe business-ul său de bază. Ne focusăm pe creșterea transparenței, optimizarea și eficientizarea flow-urilor de transport, soluții care duc în final la reducerea costurilor pentru clienți. Platforma SPOT Visibility&Collaboration permite gestionarea eficientă a mai multor transporturi simultan, într-un singur sistem, indiferent de tipul acestora.

Activați de 18 ani pe piața locală. Ați avut ocazia să derulați proiecte speciale?

Unul din cele mai de succes proiecte pe care îl derulăm este de tip “feeding line production” – aprovizionarea liniilor de asamblare cu piesele necesare – în regim “just-in-time”, proiect specific industriei automotive. Tot pentru acest domeniu, am achiziționat mașini destinate spălării rapide și eficiente a cutiilor tip KLT cu o capacitate de spălare a peste 600 de cutii pentru piese mici și mari pe oră. Suntem printre puținii din piață care oferim aceste servicii. În urmă cu câțiva ani am realizat un transport aerian spectaculos, livrând la delfinariul din Constanța 3 delfini veniți tocmai din China (Ni-Ni, Pei-Pei și Cheng-Cheng). Aceștia încântă și astăzi publicul care vizitează acest delfinariu.

Prin ce reușiți să țineți clienții aproape?

Reușim să ținem clienții în portofoliu prin calitatea soluțiilor și serviciilor oferite, flexibilitate, profesionalismul angajaților cargo-partner dar și prin faptul că transparența și vizibilitatea oferită de sistemele noastre IT le conferă clienților siguranța și liniștea faptului că mărfurile lor sunt gestionate corect și ei le pot urmări, controla, comanda sau distribui de oriunde, dacă au acces la internet.