Cautare
, Contributor

Hobby |
|

Pasionați de performanță: Darius Andrei Râpă, campion național și balcanic la escaladă

Un hobby poate deveni mai mult decât o activitate de petrecere a timpului liber. E bucuria de a-ți descoperi talentul și, de ce nu, de a-l duce la rang de performanță. Cu multă perseverență și cu un entuziasm și o energie ce fac ca lucrurile să pară ușoare. Ba chiar foarte ușoare! Asta am înțeles noi de la cei 4 copii care ne-au trecut ”pragul” revistei în acest număr. Copii frumoși și luminoși, veseli și jucăuși, ambițioși și iubitori. Copii care au avut norocul să-și găsească drumul și să facă din el o minunată călătorie spre succes, autoperfecționare și satisfacție sufletească.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cu un soi de nerăbdare, vă invităm să-l cunoasteți pe Darius

Numele meu este Darius, am 13 ani și în tot ceea fac mă ghidez după zicala – dacă ai căzut, nu renunți, te ridici și continui! Este mantra care mă urmărește mai ales în concursurile de escaladare la care particip de la vârsta de 5 ani și jumătate.

Sunt pasionat de cățărări, fac parte din lotul național de escaladă și sunt membru al clubului Alpin Carpatic din București. Mă antrenez mereu pentru a fi cel mai bun, alături de antrenorul meu, Bogdan Dudău, care mă susține și mă ajută foarte mult, dar și alături de fratele meu, Cristi Râpă, care este campion european și un sportiv foarte talentat. Pentru a mă pregăti de concursurile internaționale la care am început deja să merg, 4-5 zile pe săptămână merg la sală; îmi rezerv mereu o zi pentru antrenamentul de mobilitate, mă cațăr de trei ori și mai fac la sfârșitul antrenamentelor exerciții de forță.

Escaladarea este un sport care antrenează toate grupele de mușchi și ajută corpul să se dezvolte armonios, dar și mintea. Pentru a practica acest sport ai nevoie de ambiție, voință, curaj, forță, mobilitate și, în general, de încredere în tine, dar și focus și concentarare pe tot timpul traseului.

Îmi doresc ca acest sport să fie unul mai cunoscut, să îl practice din ce în ce mai mulți copii și sper să particip la cât mai multe concursuri internațio

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii