Cautare
, Contributor

Travel |
|

Party la Rio. Începe carnavalul! Galerie foto

Carnavalul de la Rio
Nimic nu poate ilustra mai bine înțelesul cuvântului  „fiesta” decât Carnavalul de la Rio!

Carnavalul de la Rio de Janeiro va începe oficial vineri, 8 februarie, atunci când primarul Eduardo Paes va preda simbolic cheile oraşului regelui Momo, simbol al tuturor exceselor, a cărui domnie va dura cinci zile. Sărbătoarea va culmina pe 12 februarie, în ziua denumită “Marțea grasă – Mardi Gras”.

Vezi aici o galerie foto cu petrecerea de la Rio!

Autorităţile din Rio estimează pentru acest an peste 900.000 de vizitatori (o creştere cu 5,8% comparativ cu numărul turiștilor din 2012) , nivelul cheltuielilor acestora urmând să ajungă la 665 de milioane de dolari pentru această sărbătoare considerată a fi cea mai mare din lume organizată în aer liber.

Carnavalul de la Rio este renumit pe plan mondial pentru defilările exuberante organizate pe Sambadrom – o veritabilă "pasarelă a muzicii samba" – încadrat de două tribune cu 72.500 de spectatori, conceput de celebrul arhitect Oscar Niemeyer.

Temele defilărilor celor 12 şcoli principale de samba care îşi dispută prestigiosul trofeu de "campioană a carnavalului" variază de la Vinicius de Moraes, unul dintre autorii cunoscutului cântec "The Girl from Ipanema", la un omagiu adus cartierului popular Madureira, în care samba se află în inimile tuturor locuitorilor.

Vezi aici cum se sărbătorește Mardi Gras în New Orleans.

Fiecare şcoală de samba a cheltuit între două milioane de dolari şi cinci milioane de dolari pentru a-și pune la punct defilarea din acest an, de la construcția carelor alegorice, până la costumații.

Citește despre calendarul lansat de Pirelli la Rio.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, este unul dintre românii care a defilat în cadrul carnavaluriloe de la Rio și Sao Paulo. De câțiva ani, Mazăre aduce celebrul carnaval de la Rio la Constanța, într-un show asemănător celor din Brazilia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii